Meie Aja kolleegium ja rubriigitoimetajad pidasid nõu

Avaldatud 7.10.2013, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 6. oktoobril kogunes Türil Meie Aja uus kolleegium ning ajakirja rubriigitoimetajad, et vaadata tehtule ning seada eesmärke tulevikuks. Adventkoguduse ajakiri Meie Aeg alustas tegevust 1934. aastal, siis tekkis pikem paus ja uuesti hakati ajakirja välja andma 1990ndate aastate alguses. Selle kümnendi teises pooles tekkis uus paus ning alates 2001. aasta kevadest on ajakiri siiani ilmunud kuukirjana. Möödunud 13 aasta esimeses pooles oli sisu ülesehituse aluseks teemakesksus, see tähendab, et iga kuu ajakirjas võeti vaatluse alla üks teema, mida lahati erinevatest koguduslikest aspektidest lähtuvalt, ent viimased 8 aastat korduvad ajakirjanumbrist teise rubriigid. Aja jooksul on mõni rubriik kadunud ja selle asemele tekkinud uusi.

Sügisesel nõupidamisel otsustati uuesti elule aidata kaks rubriiki: pererubriik ja lastenurk, mis alustavad uue aasta algusest. Veel otsustati, et edaspidi ilmub ajakirjas uudistest teatud valik ning uudiste pearõhk jääb meie koguduse kodulehe kanda. Juba sel aastal on tegusalt alustanud terviserubriik.

Meie Aeg tuleb trükist iga kuu teiseks laupäevaks, sellele eelneval teisipäeval annab ajakirja toimetaja Averonika Beekmann ajakirja sisu kohta ülevaatliku intervjuu Pereraadiole, järgmine intervjuu on eetris teisipäeva, 8. oktoobri hommikul.  Seda saab järelkuulata ka advent.ee lehel. Meie Aega saab endiselt tellida Eesti Posti vahendusel enda postkasti või kellelegi kingituseks. Aastatellimus maksab 15 eurot. Siit kingiidee jõuludeks või sünnipäevaks. Kui vormistate tellimuse enne 15. detsembrit, saab ajakirja postkasti juba jaanuarist. Samuti saab Meie Aega tellida pdf-formaadis advent.ee e-poest.

Ajakirja kujundamisega seoses üleskutse kõigile, kellele meeldib pilte teha: kui te pildistate looduses, üritustel, niisama ilusaid hetki, ehk olete nõus oma loomingut jagama ka ajakirjaveergudel, et artiklite illustreerimine oleks hõlpsam. Suur soov ja eesmärk on luua andmebaas, kuhu saame ajapikku koguda pilte, illustratsioone, joonistusi, mustreid.

Ajakirja väljaandmine on kallis. Alates euro tulekust, st kolm aastat, on Meie Aeg maksnud 1,50 eurot, samas kui hetkel on ajakirja iga numbri omahind circa 3 eurot. Praegu jääb Meie Aja hind samaks – 1,50 eurot, ent kui kellelgi on südamel toetada ajakirja väljaandmist ja toimimist, siis on nüüd võimalik toeta.advent.ee lehel annetada just ajakirja väljaandmise tarvis.

Meie Aja kohta võib tagasisidet anda, ideid jagada, küsimusi küsida, pilte ja illustratsioone saata aadressil info@advent.ee. Oktoobri Meie Aeg tuleb trükist neljapäeval ja on kogudustes 12. oktoobril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat