„Päästerõngas“ on 12. korda vette visatud

Avaldatud 19.7.2013, autor Ruslan Karlov

21.-30.  juunil toimus Niinsaare kuurordis järve kaldal järjekordne lastelaager „Spasatelnyj krug“ (Päästerõngas). Vene adventkoguste elus oli see suur sündmus, mida ootasid väga nii laagri töölised kui ka lapsed. Kogu laager koosnes 61 inimesest: 39 lapsest ja 22 töötajast. Võrreldes eelmiste aastatega oli sel aastal rohkem lapsi, väljastpoolt adventkogudust kokku 20 last.

Lapsed jagati viieks meeskonnaks, millest igal oli oma juht. Esimesel päeval mõtles iga meeskond endale nime. Lapsed näitasid suurepärast loomingulisust, esitades oma meeskondi õhtusel koosolekul. Igal hommikul kogunesid töötajad vaimulikule mõtisklusele, kus analüüsiti möödunud päeva ning planeeriti uut. Iga päev algas laste jaoks huvitava ergutusega, hommikusöögiga, laagri üldkoosolekuga, mil töötajad näitasid näidendeid ning laagri vaimulik juht rääkis Jumalast. Seejärel heisati laagri lipp. Siis jagunesid lapsed meeskondade kaupa piiblitundidesse, pärast mida hakkasid huviringid. Lastele  olid ette valmistatud huvitavad ja arendavad toimingud: käsitöö-, muusika-, teatri-, video-, tervise-, joonistamise, spordiringid, rajaleidjate tunnid ja sõudmine. Rajaleidjate ringis õppisid lapsed metsareeglite tundmist, mürgiseid madusid ja kuidas käituda, kui rästik hammustab. Lapsed praktiseerisid sõlmede sõlmimist ja lõkke alustamist ning proovisid süüdata „India küünalt“ – matkatuli toidu valmistamisel.

Terviseringis said lapsed tunda, mida tähendab kipsi kandmine. Medõdede juhendamisel pandi kipsiside kas käele või sõrmele. Lapsed õppisid andma esmaabi minestamisel ja luumurru korral, samuti harjutasid kiirabi väljakutsumist.

Käsitööringis tegid lapsed vildist kuumaaluseid, dekoratiivaluseid pliiatsite jaoks ja voltisid origami-kujundeid. Tüdrukud valmistasid lillekujulisi kummipaelu juuste jaoks. Eriti huvitav oli seebikeetmise ring,  kus lapsed tegid ökoloogilist seepi.

Hiljem toimus üldlaagri spordimäng, mida mängisid nii lapsed kui ka töölised. Pärast õhtusööki algas õhtuse esinemise aeg. Igal õhtul esitas uus meeskond laulu ning näidendi, mis oli päeva jooksul ette valmistatud.

Nendel õhtutel esitati ka päevade temaatilised  kokkuvõtted:

  • ökoloogiapäev (ökoloogiliste probleemide lahendamine ning õhtusel koosolekul
  • Roheline riietus),
  • kaksikute päev (kaksiku leidmine välimuse ja riietuse järgi),
  • inglipäev (väikeste kingituste tegemine laagri posti kaudu),
  • elukutsepäev (ühe elukutse esitamine meeskonna poolt),
  • triibuline päev (triibuliste riiete päev).

Teiseks huvitavaks õhtuprogrammi osaks oli „Talk show“,  läbiviijaks laagri koordinaator Karin Klotsko. Tema intervjueeris laagri töötajaid. Lapsed saatsid eelnevalt töötajatele küsimusi. Õhtused koosolekud olid huvitavad, tulid esile suurepärased talendid. Igaüks tuli õhtusele koosolekule, oodates midagi uut ja huvitavat. Mõnel õhtul kõnelesid pastorid Villi ja Viktor Nõmmik. Päeva lõppedes kogunes laager lipu langetamiseks, hümni laulmiseks ja koos palvetamiseks.

Hingamispäev oli eriline päev, mil lapsed ja töötajad said rohkem puhata, osaleda jumalateenistusel ja matkata väga ilusal matkarajal, nautides loodust ja suhtlemist sõpradega.

Laager on koguduse elus väga tähtis, kuna sellest võtab osa rohkesti liikmed, eriti noori. Laager „Päästerõngas“ rõõmustas lapsi juba 12. korda tänu Tallinna III, Jõhvi ja Narva koguduse ühendatud jõududele. Laager aitab lastel arendada oma talente ja leida uusi.

Me oleme tänulikud Jumalale, kes hoiab lapsi ja annab tarkust laagri korraldajatele. Väga tahan tänada laagri direktorit Olga Klotskot ja laagri programmikoordinaatorit Karin Klotskot, samas ka kõiki lastemeeskondade juhte ja kõiki töötajaid laagri huvitava organiseerimise eest. Oleme tänulikud Jõhvi kogudusele, kogudusevanemale Kalle Kangurile ja Ljudmilla Kangurile laagri toitlustamise organiseerimise eest. Samas täname Eesti adventkoguduste liitu ja kõiki koguduseliikmeid, kes toetasid rahaliselt. Õnnistagu Jumal kõiki, kes armastavad lapsi ja aitavad kaasa nende füüsilisele, intellektuaalsele ja moraalsele kasvatamisele. Meeldiv on tõdeda, et kõik  laste õnnele suunatud pingutused jõuavad Jeesuse Kristuseni, nagu sellest räägib Piibel. „Ja kuningas vastab neile: „Tõesti, ma ütlen teile, mida te iganes olete teinud kellele tahes mu kõige pisematest vendadest, seda te olete teinud mulle.” (Mt 25:40)

Ruslan Karlov

Tõlkis Dmitri Einman

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat