“Tagasipöördumist ei ole!” ütles Wilson uueaasta jutluses

Avaldatud 4.1.2011, allikas Adventist News Network

Kütkestavas tunniajalises jutluses Noorte generatsioon Kristusele (Generation of Youth for Christ – GYC) konverentsil kutsus ülemaailmse adventkiriku president Ted N. C. Wilson kiriku noori elama ustavuses ja kristlikus teenimises.

”Minu mõtteis ei ole kahtlustki, et Issand kutsub meid rahvana minema edasi teadmisega, et ei ole tagasipöördumist,” ütles Wilson viidates Marylandi suurimasse linna tuhandeid adventnoori kokku toonud viie-päevase ürituse teemale. Peagi peale hommikust teenistust, läksid umbes 5000 osavõtjat – nende seas ka Wilson ja tema abikaasa Nancy – 75 bussiga Baltimore´i erinevatesse piirkondadesse, et tunnistada ukselt uksele ning kutsuda inimesi osalema Piibli uurimistel.

Jutluses rõhutas Wilson eriliselt praktilist kristlikku elu, mille hulka kuuluvad ka regulaarne Piibli uurimine, palve, tunnistamine ja Ellen G White´i kirjutiste lugemine.

“Mõnede meie koguduseliikmete seas on kalduvus vähendada või koguni kõrvale heita prohvetikuulutamise vaimu nõuandeid,” ütles Wilson viidates White´i kogutud töödele.

“Me kuuleme täna, et kuigi Ellen White´i kirjutised võivad omada mõningast pühendumuslikku väärtust, ei tohiks me lasta tema ”piiratud 19. sajandi perspektiivil” kujundada meie 21. sajandi arusaamist Piiblist,” rääkis Wilson. ”Kuid ma usun, ja seitsmenda päeva adventkirik toetab kindlalt ja häbenemata, et prohvetikuulutamise vaim on üks Jumala suurimatest andidest Tema lõpuaja ülejäänutele. Usalda Jumala Sõna ja järgi Tema ustava sõnumitooja, Ellen White´i, nõuandeid. Ärge lubage kellelgi – kohaliku koguduse juhil, pastoril, õpetajal, administraatoril või kellel eales – ennast pöörata sellest täielikust usaldusest prohvetikuulutamise vaimu suhtes, mis suunab meid Piibli poole, mis on Jumala autoriteetne Sõna!”

Wilson rõhutas oma sõnumis korduvalt isikliku pühendumise olulisust Piibli tõdedele ning kiriku missiooni.

“Kui kunagi peaks seitsmenda päeva adventkirik vastama Issanda ideaalile olles Tema lõpuaja ülejäänute kogudus, siis mitte ainult “meie” kui denominatsioon, mitte ”GYC” kui toetav organisatsioon, mitte ainult ”noored” kui üks demograafiline grupp, vaid sina kui indiviid pead asuma Kristuse tööle teiste inimeste teenimisel,” ütles Wilson. Ta innustas kiriku noori teenima oma kohalikus koguduses õpetades hingamispäevakooli klassides, tehes kodukülastusi innustades liikmeid ja osaledes koguduse tegevuse korraldamises.

”Pühenda ennast isiklikule panusele, individuaalsele osalemisele, mis aitab sinu koguduse perel lõpetada töö, mille Jumal on meie kätte usaldanud,” ütles Wilson. ”GYC liikmena, jätka tihedat koostööd oma kohaliku kogudusega, oma koguduse pastoriga, oma kohaliku noorteorganisatsiooniga, kiriku administraatoritega, oma liidu, uniooni ja divisjoni noortejuhtidega.”

”Ärge lubage kellelgi süüdistada, et GYC ei tööta koos ametliku kiriku organisatsiooniga. Muutuge nii lahutamatuks osaks adventliikumise tööst, et teid mõistetaks kohaliku koguduse ja liidu osana. Toetage teisi Piiblil ja prohvetikuulutamise vaimul rajanevaid noorte initsiatiive oma kohalikus koguduses ja liidus,” lisas ta.

Wilson rõhutas sellise koostöö vaimulikke vilju: “Kui me igaüks lasemel Pühal Vaimul muuta meid Jeesuse sarnaseks, hakkame automaatselt tegema tööd, mida Jeesus meil käskis teha. Seeläbi saab Kristuse iseloom nähtavaks läbi selle mida me teeme, mitte ainult läbi selle millest me hoidume.”

Wilson, kes on ise kolme täiskasvanud noore tütre isa, kutsus hinnanguliselt 7000-st noorest koosnevat kuulajaskonda langetama igapäevases elus kindlaid ja moraalseid valikuid: “Kuigi ühiskond pommitab teid ideega, et noorus on aeg hoolimatuks eneseteenimiseks, väidab Jumala Sõna vastupidist,” ütles Wilson. ”Ma palvetan, et meie usu ja eluviisi suurimateks eeskujudeks maailmale saavad olema adventkiriku noored.”

Kui ta kutsus noori adventiste tulema konverentsikeskuse etteotsa, et pühendada ennast koguduse suuremale teenimisele, jagas Wilson isiklikku motiivi, miks ta igatseb Jeesuse peatset tagasitulekut. Tema isa ja endise adventkiriku presidendi Neal C. Wilsoni surm on suurendanud tema igatsust näha, et kirik viiks lõpule oma missiooni.

”Ma igatsen, et Jeesus tuleks tagasi enam kui kunagi varem,” ütles Wilson. ”Kaks ja pool nädalat tagasi kaotasin ma oma armsa 90-aastase isa. Ta läks puhkama Jeesuses, oodates Tema peatset naasmist. Pastori ja kirikujuhina uskus mu isa koguduse noortesse – ja nii usun mina ka! See kogudus sai algatatud noorte poolt ja läbi Jumala armu täidavad noored ka selle missiooni lõpetamisel otsustavat rolli.”

Wilsoni üleskutse sai publiku seast entusiastliku vastuse. Chevene Simmonds, tudeng Milledgevillest ütles, et see “oli hea kogemus kuulata uut presidenti rääkimas ja meid kinnitamas. Püha Vaim on tõepoolest siin ja esitanud mulle väljakutse, et ma läheksin tagasi ja muudaksin asju paremaks.”

Ashley Kanomata, keskkooli õpilane Ohiost ütles, et Wilsoni sõnum “oli väga inspireeriv. Noored peavad võtma koguduses aktiivsemalt osa.”

Kümnenda klassi õpilane Oregonist Heather Braman ütles, et Wilsoni sõnum “oli imeline. Ma ei ole kunagi varem nii õnnistatud olnud.” Peamiseks sõnumiks, mille ta endaga kaasa võtab on see, et ”iga inimene omab mõju ja kui me töötame kõik koos on imeline, mis saab toimuma.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat