ADRA tõstab Haitil koolera teemalist teadlikkust

Avaldatud 17.11.2010, allikas Adventist News Network

Ajal, mil koolera on Haitil juba tapnud 300 inimest ning haigestunuid on tuhandeid, suurendab Adventkiriku Arengu- ja Katastroofiabi Organisatsioon (ADRA) pingutusi haiguse leviku ennetamiseks inimeste seas, kes elavad ajutistes varjupaikades alates 12. jaanuari maavärinast.

„Koolera levimine Haitil on kõige hullem võimalik areng,“ ütles ADRA Haiti direktor Fritz Bissereth.

Tulemusena keskendub ADRA koolera readlikkuse tõstmisele Port-au-Prince´i naabruses asuva Carrefour´i laagrites, kus elavad tuhanded koduta jäänud inimesed. ADRA töötajad kasutavad erinevaid meetmeid, et inimestele õpetada haigusest hoidumiseks vajalikke teadmisi.

Lisaks on laagrites elavatele inimestele levitatud kätepuhastusvahendeid ja kokku 2880 veepuhastus tabletti.

Koolera on nakkushaigus, mis levib saastunud toidu või vee kaudu. Maailma Tervishoiu Organisatsiooni andmetel võib koolera ravimata jätmise korral tappa tundide jooksul. Õige raviga võib 80% juhtudest aga terveneda, teatas WHO.

Viimastel päevadel on ADRA koos Haiti veeameti inimestega testinud inimestele joogiks olevat vett, mis osutus joogikõlbuliseks ja nii jätkub selle senine jaotamine.

ADRA viib sama tegevust läbi ka Haiti Adventistliku Ülikooli territooriumil asuvas laagris, kus tänaseni elab veel umbes 500 perekonda.

Selleks, et ennetada koolera levikut Haiti pealinna põhjapiirkonnas, on ADRA ja Haiti seitsmenda päeva adventkirik saatnud sinna 10 mobiilset Trekkeri veepuhastus üksust, et parendada sealset puhta veega varustamist. Iga üksus, mis töötab mootorratta abil, suudab puhastada 63 gallonit vett tunnis.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat