Adventkiriku president imestunud koraani põletamise plaani pärast

Avaldatud 10.9.2010, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventkirik on sügavalt hämmeldunud Florida väikekiriku pastori plaani pärast põletada 11. septembril koraane.

Ülemaailmse adventkiriku president Ted N. C. Wilson tõdes, et niinimetatud „Koraani põletamise päev“ on otseses vastuolus kristlike tõekspidamistega, mille kohaselt peaksid kristlased suhtuma teistesse vastastikuse lugupidamisega.

Terry Jones, kes on Floridas asuva Dove World Outreach Center´i pastoriks, teatas hiljuti oma plaanist põletada 11. septembri terrorirünnakute üheksandal aastapäeval oma kiriku territooriumil koraane. Kirikul keelati seepeale lõkke tegemine, kuid Jones tõotas oma plaani siiski ellu viia, teatas Associated Press varem sel nädalal.

„Sihilikud püüded tekitada pingeid usukogukondade vahel on vastutustundetud ja sügavalt kahjulikud,“ ütles Wilson.

Iga austusetuse väljendus koraani suhtes on islamisusuliste jaoks solvanguks. Nad peavad koraani Jumala sõnaks ning käivad sellega ümber ülima pühalikkusega.

Usuvabaduse eest seisjad on hoiatanud, et kui selline plaan teostataks tooks see endaga kaasa märkimisväärse reaktsiooni islami kogukondadelt. Florida pastori mõte on saanud laiaulatuslikku kriitikat ja valitsuste hoiatusi üle terve maailma. On väljendatud kartust, et tagajärjed võivad olla sama ulatuslikud, kui peale Muhammedi pilapiltide avaldamist Taani ajalehes 2006. aastal.

Olustikus, mis on kasvavalt sallimatu ning eelarvamuste rohke, töötab adventkirik selle nimel, et lõpetada usuliselt motiveeritud repressioonid ja vägivald, ütles Wilson.

„Adventkiriku tunnusomaduseks on südametunnistuse vabaduse kaitsmine, mida kirik peab Jumala poolt antud universaalseks inimõiguseks kõigile rahumeelsetele inimestele, sõltumata nende religioossest taustast,“ ütles president Wilson.

Neljapäeval, 9. septembril teatas Terry Jones, et ta jätab ära maailma avalikkust raputanud kavatsuse põletada laupäeval 11. septembri terrorirünnakutes hukkunute mälestuseks koraane.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat