ADRA võimendab Pakistanis üleujutuse järgset abitööd

Avaldatud 2.9.2010, allikas Adventist News Network

Adventkiriku Arengu- ja Katastroofiabi organisatsioon (ADRA) on mitmekordistamas abitööd Põhja-Pakistanis, kus hiljutiste üleujutuste all kannatanud elanikud on nüüd ohustatud laia levikuga haiguste poolt.

Keskendudes riigi Nowshera piirkonnale mobiliseerib ADRA meditsiini meeskondi, et ravida veega levinud haigusi üleujutuse ohvrite seas. Koostöös kohalike võimudega, meeskonnad osutavad meditsiinilist abi kohalikes koolides, haiglates ja kogukonna keskustest, ütles ADRA ametnikud.

Esimeseks tööks oli keskendumine üleujutuste poolt hävitatud haiglatele ning kliinikutele Nowshera piirkonnast. Koolides kasvatatakse laste teadlikkust vees levivatest haigustest ning ravivõimalustest.

Tugevate vihmade poolt põhjustatud üleujutus levis eelmisel kuul üle riigi madalamatest piirkondadest, jättes sajad tuhanded inimesed ilma peavarjuta ning haavatavaiks veega levivatele haigustele.

Vesi on hetkel katnud umbes viiendiku tervest riigist, teatasid Pakistani ametnikud. Miljonid inimesed on puhta joogivee puuduses ning vajavad elementaarset peavarju. ÜRO andmetel on juba üle 120 000 dengue palaviku ning malaaria juhtumi ning haiguste leviku oht on suurim neli kuni 6 nädalat peale esialgset üleujutust.

ADRA katastroofiabi peaks Pakistanis kestma kaks kuud ning peaks aitama hinnanguliswelt 200 000 elanikku. ADRA teatas, et nad keskenduvad esmalt kõige suuremas puuduses olevatele inimestele, kaasa arvatud eakas, lapseootel naised ja lapsed. ADRA teatas ka, et jätkuv konflikt Pakistan ja Afganistani piiril suurendab probleemi piirkonnas ning raskendab abitöid. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat