Ülemaailmse adventkiriku presidendiks valiti Ted N. C. Wilson (täiendatud)

Avaldatud 26.6.2010

Ted N. C. Wilson, senine ülemaailmse adventkiriku asepresident ja endise presidendi poeg, valiti täna 16,3 miljoni liikmega adventkiriku uueks presidendiks.

Wilsoni kandidatuuri esitas 246-liikmeline valimiskomisjon ning kinnitas peakonverentsi täiskogu, kuhu kuulub 2410 valitud delegaati ning mis on adventkiriku kõrgeimaks valitsusüksuseks.

Wilson valiti senise presidendi, Jan Paulseni asemele, kes töötas sellel positsioonil alates 1999. aastast.

“See ei ole lihtsalt organisatsioon, see ei ole lihtsalt üks konfessioon teiste seas. See on Jumala ülejäänute kogudus,” ütles Wilson oma pöördumises delegaatidele pärast valimisi.

“Ma ei tea ise kõike, kuid ma otsin tarkust nõuandjatelt ja Piiblist ning prohvetlikult kuulutamise vaimuanni läbi,” ütles ta. 

“Prohvetlikult kuulutamise vaimuand on üheks suurimaks anniks, mille Jumal on seitsmenda päeva adventkirikule andnud,” ütles Wilson. “See kehtib nii mineviku kui ka tuleviku osas. Ja me oleme jõudmas õige pea koju.”

Wilson kutsus koguduseliikmeid paluma Jumalalt juhatust “ning palvetama, et Püha Vaim tooks ärkamise ja reformatsiooni.”

60-aastane Wilson valiti kiriku asepresidendiks 2000. aasta Torontos toimunud peakoosolekul. Oma 36 aastat kestnud kirikuteenistuse jooksul on ta teeninud Ameerika Ühendriikideks, Aafrikas ja Venemaal.

Wilson alustas koguduseteenistust 1974. aastal New Yorgi liidus. 1981. aastast kuni 1990. aastani teenis ta Aafrika-India Ookeani Divisjonis osakonnajuhi ja hiljem ka peasekretärina.

Pärast teenistust Lääne-Aafrikas teenis ta kaks aastat kiriku keskuses Silver Springis asesekretärina, kuni ta kutsuti teenima Euro-Aasia Divisjoni presidendina (1992-1996). Venemaalt naases ta kirjastuse Review and Herald Publishing Association presideniks, kust ta aastal 2000 kiriku asepresidendiks valiti. Ordineeritud pastorina on Wilsonil akadeemiline kraad religioonihariduses ja rahvatervises, ta omandas need New Yorgi Ülikoolis, Andrewsi Ülikoolis ja Loma Linda Ülikooli Rahvatervise Koolis.

Delegaatide poole pöördumisel liitus Wilsoniga ka tema naine, Nancy Louise Vollmer Wilson. Neil on kolm tütart.

“Meie abikaasad on väga olulised. See imeline naine on minu vaimulikuks selgrooks,” ütles Wilson. Wilsoni isa Neal C. Wilson oli adventkiriku peakonverentsi presidendiks aastail 1979 kuni 1990.

Mitmed delegaadid Georgia Dome´s ütlesid, et Wilsoni valimine demonstreeris kiriku usaldust tema juhtimise suhtes.

Kanada adventkiriku president Daniel Jackson ütles: “Ma arvan, et Ted Wilsonile andis selge mandaadi valimiskomisjon. Ta vajab meie palveid ja tuge. Mind teeb rõõmsaks meie kiriku ühtsus.”

“Meie oleme ka rõõmsad. Ta saab olema tugev juht; tema tugevad põhimõtted saavad kirikule olema väga tervislikud,” ütles Bermuda kiriku juht Jeffrey Brown.

Adventkirik on viimastel aastakümnetel eriti mõnedes regioonides väga kiirelt kasvanud. Umbes üks kolmandik liikmeskonnast asub nüüd Aafrikas ning teine kolmandik Lõuna- ja Kesk-Ameerikas. Ameerika Ühendriikides, kus konfessioon rajati, on umbes 1.1 miljonit adventisti.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat