ADRA abimeeskond toimetab Haitile hädaabitarbeid

Avaldatud 15.1.2010

Seitsmenda Päev Adventistide koguduse abimeeskond on teel Haiti poole.

Esimene abimeeskond toimetab meditsiinitarbeid ja hädaabitooteid riiki, mis eelmisel teisipäeval kannatas 7.0-pallise magnituudiga maavärina käes. Maavärina tulemusel langes riigi pealinn Port-au-Prince varemetesse. Hukkunuid arvatakse olevat kümneid tuhandeid.

Meeskond, mis koosneb Adventkoguduse Arengu ja Katastroofiabi organisatsiooni (ADRA) töölistest, partnerorganisatsiooni Global Medic meditsiinipersonalist ja Kesk-Ameerika kogudusejuhtidest, toimetab kohale erinevat varustust, jagab välja veepuhastustablette ja püstitab esmaabipunkte.

Meeskond hindab ka kohapealset olukorda järgmiste abisaadetiste laine jaoks, millesse ADRA on lubanud panustada miljon dollarit (umbes 10,8 miljonit Eesti krooni)

ADRA president, Charles Sandefur, ütles, et organisatsioon on pühendunud Haiti esmaste vajaduste kiirele täitmisele.

"Me teeme jätkuvalt kõik mis võimalik, et vähendada selle uskumatu tragöödia kätte langenud inimeste kannatusi," ütles ta.

ADRA ja Global Medic püstitavad neli esmaabipunkti, mis annavad abi kuni 1000 patsiendile iga päev, nende jaotatud veepuhastusvahendid tagavad ohutu joogivee kuni 90 000 inimesele päevas.

Meeskond levitab vajajatele ka vitamiine, valuvaigisteid ja antibiootikume, mis on ADRAle annetatud Heart to Heart Intenationali poolt.

Wally Amundson, Kesk-Ameerika ADRA direktor tunnistas, et piisava abi andmine on hetkel suureks väljakutseks.

"Puuduvate sidevahendite tõttu Haitil, ei tea me mida on saadaval kohapeal ja mida peame toimetama Dominikaani vabariigist, mis on tõenäoline vahepeatus hädaabile," rääkis ta satelliittelefonikõnes.

Meeskonda kuuluvad Kesk-Ameerika koguduse juhid koordineerivad traumanõustamist koostöös katastroofiekspertidega. Nad loodavad saada ka rohkem informatsioni Port-au-Princes viibinud koguduseliikmete kohta.

Siiani on kogudusel teada, et tuhanded Haiti koguduseliikmed on kadunud ja üks pastor on maavärina tagajärjel hukkunud. Port-au-Princes elas enne maavärinat 100 000 adventisti.

Koguduse varast on kannatada saanud linna kaks suurimat adventkirikut, ülikool ja haigla. Hetkel kasutatakse ülikooli territooriumi sadade koduta jäänud inimeste majutamiseks ja haiglameeskond tegutseb vabas õhus.

Lisainformatsiooni saamiseks külasta www.adra.org ja www.interamerica.org

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat