Valga kogudus 115

Avaldatud 6.9.2024, autor Andres Nahkur


Guido Daniel

Neli päeva pärast vabariigi taasiseseisvumise aastapäeva, 24. augustil tähistas Valga adventkogudus oma 115. aastapäeva. See oli planeeritud ühelt poolt kogunemiseks koguduse ringis, teisalt tegemaks kogudust ümbritsevatele nähtavaks.


Guido Daniel

Hingamispäeva hommikul tuli välja, et kohale tulnud kogudust oli palju. Võis kuulda kõnet vähemalt neljas keeles, oli lapsi, noori ja eakamaid. Pinkidel leidus vähe tühje kohti. Külalisi tervitas koguduse pastor Hele Kulp. Teenistus järgis väljakujunenud mustrit: hingamispäevakool ja jutlus ning võeti vastu tervitused usukaaslastelt Valka kogudusest ning muusikalised tervitused Valkast ja Põltsamaalt. Viimati mainitud kogudus oli kohal kahe numbriga. Vend Guido trombooni ja õde Meeta lauluga.  Valka koguduse esindaja avaldas soovi, et järgmist aastapäeva me ei peaks enam siin maal, vaid taevas. Samuti meenutas ta aastapäevade kurba poolt – me oleme ikka veel kurjas maailmas ja Jeesus ei ole tulnud.


Guido Daniel

Jutlustas vend David Nõmmik, lähtudes mototekstist ning tegi väikese ülevaate koguduse ajaloost. Teenistusel kõlas palju üldlaulu, mis on Valga koguduses kombeks. Ühe laulu asemel lauldakse kaks, mõnikord kolm. Laulud olid valitud koguduse liikmete lemmiklaulude seast.

Ühise lõuna järel toimus tunnistuste koosolek vend Vitali eestvedamisel. Kell 16.00 lõppema planeeritud koosviibimine läks tubli tund pikemaks. Oli rõõmsaid taaskohtumisi, äratundmisrõõmu ja osalejaid said üles tõstetud ning toidetud nii vaimselt kui füüsiliselt. Koduteele asujatele pakiti kaasa rohkelt toidukraami, mida koguduse liikmed ja nende abilised olid hoolsalt valmistanud. Jumala arm oli Valga kogudusega sellel aastapäeval ja Tema tugi ning usukaaslaste palvekäed aitavad kogudusel edasi minna oma teel taevalinna poole.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat