Ehitusfondi annetus suunatakse Tallinna kiriku keldrisaali ehitustööde kulude katteks

Avaldatud 13.6.2024

Eeloleval hingamispäeval, 15. juunil paneme kogudustes üle Eesti kokku ehitusfondi annetuse, mis seekord suunatakse Tallinna kiriku keldrisaali renoveerimistööde teostamisele.

Tallinna kiriku keldrikorrusel oli kunagi puusaal, mis on praeguseks ehitustanner. Ehitust viib läbi Tallinna kesklinna venekeelne kogudus. Tööde lõppsiht on see, et endisest puusaalist ja selle kõrval olevast kitsast koridorist saab üks avar saal ning selle kõrvale, kus varem oli n-ö Aarne töötuba, tuleb väiksem ruum, kus saab olla lasteklass. Lisaks sellele tuleb keldrikorrusele ka korralik köök.

Tallinna venekeelse koguduse pastor David Nõmmik sõnas, et praegu on tööd sealmaal, et endise puusaali ja koridori vahelt on sein maha lõhutud, poole ruumi ulatuses on uus põrand ja kommunikatsioonid paigas, teine pool ootab veel neid töid. „“Seal on vaja betoonpõrand nüüd ära lõhkuda, tükeldada ja siis välja viia. Seejärel on vaja panna soojustus, drenaaž, torud ja keskküttetorustik,“ kirjeldas David tegemist vajavaid suuremahulisi töid.

Neid töid on tehtud hoogtöö korras koguduse liikmed, aga pärast põrandatöid hakkab seal regulaarselt tööle paar ehitusmeest. „Oleme tänulikud liidule, et liit eraldas meile raha,“ sõnas David ja täpsustas, et liidu eelarvest eraldati ehitustöödeks 24 500 eurot. Kogudus lisas sellele 10 000 eurot ja kogudus kogub ise ehitustööde ajal kogu aeg vahendeid lisaks. Üle-eestiline ehitusfondi annetus aitab kõigele sellele samuti kaasa.

Tulevikus saab keldrisaali siseneda kahelt poolt ja ruume võivad Davidi sõnul kasutada kõik kolm majas tegutsevat kogudust: Tallinna I kogudus, rahvusvaheline kogudus ja venekeelne kogudus.

Ehitusfondi annetuse saab teha kohalikus koguduses, aga ka toeta.advent.ee kodulehe kaudu.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat