14. augusti ehitusfondi annetus läheb Pärnu kiriku õueala tööde katteks

Avaldatud 11.8.2021

Eeloleval hingamispäeval, 14. augustil pannakse kogudustes üle Eesti kokku üks neljast ehitusfondi annetusest aastas. Seekord suunatakse annetused Pärnu kirikumaja õueala tööde, täpsemalt tulemüüride renoveerimise katteks. „Eesmärk on renoveerida nii palju kui võimalik kirikuhoovis olevat kahte tulemüüri. Üks on kirikuhoone otsas, teine vastu naabri majaseina,“ sõnas Pärnu adventkoguduse pastor Andres Ploompuu. „Need tulemüürid on väga amortiseerunud ja neilt pudeneb kive. Me tahame need korda teha ja see on seotud kuludega, seepärast toetust küsimegi.“ Eesmärk on alustada sellest tulemüürist, mis on vastu naabermaja seina.

Pärnu kirikuhoov on muutunud Andrese sõnul sõbralikumaks just tänu annetustele, mis varem samuti ehitusfondi annetuste raames on kogutud. „Tänu varasematele annetustele on meil nüüd ilus kõrvalhoone, kus on võimalik katuse all istuda. Sisehoov on saanud kenamaks ja toredamaks – seda tänu annetajatele,“ sõnas Andres. „Soovime jätkata, et hoov saaks päriselt valmis.“ Nüüd on hoovis kena muruplats, on pingid ja lilled. „Kui tulemüürid korda saab, siis on viimane töö hoovis kivide mahapanek.“

2021. aastal on kogutud kaks ehitusfondi annetust: rahastatud on Kuressaare koguduse õueala töid ja Viljandi kirikuhoone välisfassaadi töid. Sel aastal on tulemas veel üks ehitusfondi annetus, mis kogutakse 9. oktoobril ja suunatakse Rakverre, kus kogudus soovib täiustada pelletikatlaga keskküttesüsteemi. Seitsmenda päeva adventistide koguduste Eesti liidu ehitusfondi saab igal ajal annetada nii kohalikus koguduses kui ka aadressil toeta.advent.ee.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat