Pärnu koguduses ordineeriti uus kogudusevanem

Avaldatud 1.2.2024

Laupäeval, 27. jaanuaril ordineeriti Pärnu adventkoguduse kogudusevanemaks Veiko Sommer (pildil keskel). Ordineerimistalituse viis läbi koguduste liidu esimees David Nõmmik. Nüüd on Pärnu koguduses kolm kogudusevanemat, kõige kauem on ametis olnud Sulev Sommer (pildil vasakul), Veiko vend Kalvi Sommer (pildil paremal) ordineeriti 2022. aastal kogudusevanemate retriidil.

Pärnu koguduse pastor Virve Toom rääkis, et Pärnu kogudus ei ole küll suur, kuid kuna pastorite koormus on kasvanud, on ka õigustatud see, et koguduses on rohkem kogudusevanemaid. „Tegelikult käis Veiko kogudusevanemaks valimise mõtte välja juba eelmine pastor, Andres Ploompuu ja mina läksin selle mõttega heal meelel edasi.“ Pastor usub, et kogudusevanematest tekib hea meeskond ning juba eeloleval pühapäeval saadakse kokku, et arutada läbi kõigi ootused ning tööjaotus, et tegu oleks toimiva meeskonnaga.

Virve iseloomustas Veikot kui hästi hoolivat ja tähelepanelikku inimest. „Tunnetan, et ta on oma hingelt kogudusevanema tüüp, ta hoolitseb ja paneb tähele, on ka vanemate suhtes tähelepanelik ja kui on probleem, siis aitab.“

Veiko ütles valimiskomisjoni ettepanekule tagasi mõeldes, et tema esialgne mõte oli, kas ta sobib sellesse ametisse. „See amet tundub nii vastutusrikas ja ma mõtlesin, kas peaksin kuidagi valmistuma või kelleltki nõu küsima. Ühe koguduseliikmega rääkides saingi julgustust. Ta ütles, et kui Jumal on selle kogudusele südamele pannud, siis see on Jumala kutse,“ rääkis Veiko ja lisas, et näeb esialgu enda osa koguduseliikmete külastamises. „Viin ennast kurssi teiste käekäiguga ja saan olla neile toeks. Täna käisin ka ühe koguduseliikme juures ja tal oli hea meel, et läksin. Ta sai vestelda.“ Veiko mõtiskles, et kui tänapäeval koguduseliikmed üksteisel väga külas ei käi ja kõigil on kogu aeg kiire, siis kogudusevanem saab seda osa täita. „Inimestel on väga hea meel sellest, kui neil käiakse külas ja kui neid kuulatakse ja osatakse kaasa rääkida.“

Virve ütles Pärnu kogudusele mõeldes, et koguduses on inimesi, kes panustavad erinevates valdkondades ja see loob väärtuse. Ta märkis ära ka Veiko abikaasa Diana aktiivse rolli koguduse töö edendamisel. Veiko ja Diana peres kasvab kolm last (pildil koos Veiko vanematega).

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat