Ühendkuningriigi parlamentaarsel üritusel rõhutati ADRA töö olulisust

Avaldatud 4.6.2024, allikas Adventist Review

„Oleme täna siin, kuna me ei soovi olla enam ajalooliste ja tekkivate konfliktide maastiku vaatlejad, vaid osalejad, et saavutada rahumeelseid lahendusi.“ Need avasõnad ütles ametist lahkuv ADRA-UK kommunikatsiooni- ja kaasamisjuht Catherine Anthony Boldeau 20. mail Londonis Westminsteri alamkoja Churchilli saalis toimunud üritusel „Usk rahus“, kuhu kogunes 82 külalist, et tähistada rahvusvahelist rahus elamise päeva, mida tähistatakse iga aasta 16. mail.

Seda märgilist sündmust võõrustas parlamendi liige Dean Russell ning sellega tähistati ADRA-UK 40. tegutsemisaastat.

Russell tunnustas abi ja arenguabi andmist inimestele kogu maailmas ning avaldas tänu jõupingutuste eest, mis ADRA-UK on teinud selleks, et maailma muuta. „On oluline, et me tunnistaksime erinevustest hoolimata inimeste ühisosa,“ ütles ta, „ja ma tunnustan Watfordi usuorganisatsioonide ennastsalgavat tööd.“

Delegaadid suhtlesid südamlikult pärastlõunase tee ajal, enne kui külalisesinejad oma kõnesid esitasid. Osalejad olid pärit Briti uniooni (BUC) erinevatest üksustest, sealhulgas Newboldi kolledžist, BUCi büroost, Lõuna- ja Põhja-Inglismaa liidust, Walesi, Šoti ja Iiri misjonist ning Stanborough Pressist. Külaliste hulgas olid teised valitsusvälised organisatsioonid, teadlased, poliitikakujundajad, praktikud, teadlased ja hiljuti pensionile läinud ADRA-UK tegevjuht Bert Smit. Helia Mateus, ADRA-Ühendkuningriigi ajutine tegevjuht, rõhutas, kui oluline on tegeleda konfliktide algpõhjustega ja edendada rahutagamisalgatusi, eriti riikides, kus käib sõda. Kokkusaamise peaesineja oli ADRA Internationali kollektiivse mõju eest vastutav ametnik Zivayi Nengomasha.

Nengomasha rõhutas, kui oluline on seada prioriteediks ennetamine ja investeerida rahutagamisalgatustesse. Ta tsiteeris ÜRO peasekretäri António Guterres'd, kes ütles: „Me kulutame palju rohkem raha ja ressursse konfliktide haldamiseks kui nende ennetamiseks ja rahu loomiseks.“ Nengomasha sõnas, et me peame uuendama oma prioriteete ja ressursse, ning lisas, et kestva rahu ja stabiilsuse saavutamiseks on vaja terviklikku lähenemisviisi rahutagamisele. Ta ütles, et ADRA hõlbustab religioonidevahelist leppimist Lõuna-Sudaanis.

Kaks külalisesinejat, Emma Tomlin Leedsi ülikoolist ja Jennifer Egbert usku ja kohalikke kogukondi käsitlevast õppealgatusest arutasid usu tähtsus üle sotsiaalse ühtekuuluvuse edendamisel ja konfliktide ennetamisel. Kumbki rääkis oma uurimuse põhjal religiooni, rahvusvahelise arengu, humanitaarsuse ja rahutagamise kokkupuutepunktidest. Tomlin ja Egbert ütlesid, et religioonil on konfliktide lahendamisel ja rahu tagamisel keeruline roll, millel on nii positiivne kui ka negatiivne mõju, ning nad rõhutasid vajadust koostöö järele mitteakadeemiliste partneritega, tõenduspõhiste uuringute järele ja religiooni rolli kontekstualiseerimise järele.

Boldeau lõpetas ürituse, tsiteerides Winston Churchilli 1946. aasta kõnet „Sinews of Peace“, ja märkis, et „kõikide riikide töömehed peavad seda templit ehitama“. Ta lõpetas kuulsa Assisi Franciscuse palvega, mis ütleb: „Issand, tee mind sinu rahu tööriistaks“.

ADRA-UK juhatuse esimees Eglan Brooks ütles üritust kommenteerides: „See oli meie esimene parlamentaarne üritus ja ma tean, et see saab olema esimene paljudest. Lubage mul õnnitleda Heliat ja meeskonda sisuka ürituse eest, mis mitte ainult ei esindanud ADRA-UK kui usupõhise organisatsiooni tööd, vaid ka seitsmenda päeva adventistide kogudust Ühendkuningriigis ja Iiri vabariigis.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat