Rõõmusaare talgupäeval tegeleti kämpingute värvimise ja terrasside ehitamisega

Avaldatud 22.5.2024

Pühapäeval, 19. mail oli Rõõmusaare laagrikeskuses taas talgupäev. Seekord oli eesmärk tegutseda edasi eelmisel talgupäeval püstitatud kämpingute juures: ehitati terrasse ja värviti maju, palliplatsil käis hoogne töö kivide korjamise ja pinna tasandamisega.

Eelmisel talgupäeval aprilli alguses sai laagrikeskusesse püstitatud kämpingumaju. Ja ka vahepeal on inimesed Rõõmusaarel tööd tegemas käinud. „Appi tegutsema võib tulla jooksvalt,“ sõnas laagrikeskuse meeskonda kuuluv Jaanus-Janari Kogerman ja lisas, et pärast eelmist talgupäeva, kui osa kämpinguid jäi pooleli, käisid inimesed neid lõpuni tegemas. „Tuldi ja püstitati maja lõpuni või tehti sisetöid. Nii et see võimalus on alati, ei pea ootama ühist talgupäeva.“

Laagrikeskuse kiire hooaeg hakkab kohe-kohe pihta, juba eeloleval nädalavahetusel on Rõõmusaarel noorte nädalavahetus ja esimesed kämpingud saab juba kasutusse võtta. Pärast seda tuleb suve alguse tähistamine koos võimalusega laagripaigas heakorratöid teha. See on 22.–24. juunil ning sellele järgneb kuu lõpus, 28.–30. juunil venekeelne laager.

Jaanus-Janari sõnas neile tulevastele sündmustele vaadates, et seekordne talgupäev oli võrreldes varasemate aastate kevadtalgutega teistsugune, et ei saanud teha üldisi heakorratöid, tegelesime kämpingutega. „Aga ka heakorratöödeks on aega ja abi vaja.“ Selleks ongi hea võimalus suve alguse päevadel oma abikäsi anda. Aga ka kämpingute juures on vaja veel tööd teha, sest mitte kõik majad ei saanud praegu värvitud ega terrassiga varustatud. 

Kämpingute juures on järgmine suurem töö elektri paigaldamine. Sellega tehakse algust juba sel nädalal, kui vaadatakse üle juhtmete vedamise võimalused. Ja siis on suurem töö kämpingute sisustamine. „Meil on juba praegu võimalik 20 inimest majutada. Meil on 10 nari, 20 madratsit, 10 madratsikatet ja 10 voodipesukomplekti,“ sõnas Jaanus-Janari. Kokku saab üheksas kämpingus olema 18 tuba.

Aga majutuskohti tuleb ka peamajja, kus praegu käivad suure saali ja tubade remonttööd. Saali tarvis võeti maha vahelagi ja seinad, nii et nüüd on saal suurem ja mahutab rohkem inimesi. Majja tuleb eelduslikult kokku kümme tuba.

Kämpinguprojekt ootab veel ka annetajate abi. Toeta.advent.ee lehel saab igaüks oma õla alla panna. Praegu on töödeks kasutatud ka liidu ehitusfondi vahendeid.

Jaanus-Janari sõnas talgupäevale tagasi vaadates, et talgulisi oli seekord 60 ringis. „Super hea meel on, et inimesed tulid, nii kaugemalt kui lähemalt!“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat