Serbia kirjastus otsib raamatute müümiseks uusi võimalusi

Avaldatud 17.5.2024, allikas TEDNews

Serbia kirjastus Preporod alustas 25 aastat tagasi olulist teekonda, osaledes esimest korda Belgradi rahvusvahelisel raamatumessil. Nähes seda kui võimalust jagada vaimulikku kirjandust laiema publikuga, pühendasid juhid sellele üritusele nii aega kui ka vahendeid. „Sellest ajast alates on meist Jumala abiga saanud Belgradi rahvusvahelisel raamatumessil regulaarne ja tuntud osaleja,“ ütles Mirjana Vukasović, Preporodi turundusjuht.

Aja jooksul viis see teekond selleni, et kirjastuse juhid laiendasid haaret ja kogusid kogemusi, osaledes paljudel raamatumessidel. „Jumal viis meid raamatumessidele teistes Serbia linnades nagu Niš ja Novi Sad, samuti Montenegros – Podgoricas ja Tuzis. Ja sel aastal söandasime esimest korda osaleda rahvusvahelisel raamatumessil Sarajevos, Bosnias ja Hertsegoviinas,“ selgitas Vukasović. Tänu sellisele laiemale tutvustamisele said adventkoguduse raamatud suuremat kõlapinda, saades Niši raamatumessil ja Belgradi raamatumessil auhinna parima kaanekujunduse ja parima teadusraamatu eest. „Serbia teadlane Mihajlo Pupin tunnistab oma teadustöödes avalikult Jumalat,“ märkis Vukasović, rõhutades auhinna saamise tähtsust selles kategoorias.

„Nende raamatumesside ajal kutsusime koguduseliikmeid oma Facebooki lehe kaudu meiega palvetama,“ ütles Vukasović. Vastus oli entusiastlik, mõned liikmed palvetasid iga päev ja teised jumalateenistuste ajal, paludes kirjastusteenistuse tööle Jumala õnnistust. „Müük kahekordistus rahvusvahelisel raamatumessil Novi Sadis,“ märkis Vukasović. „Kuid veelgi enam, me jagasime tunnistusi paljude ostjatega, kuulasime nende lugusid ja saime aru, kui paljud inimesed otsivad Jumalat.“

Esmakordne osalemine rahvusvahelisel Sarajevo raamatumessil on Serbia kirjastuse jaoks täiesti uus kogemus. Vaatamata kultuurilistele ja usulistele erinevustele – paljud raamatumessi külastajad olid moslemid – oli tagasiside julgustav. „Koguduseliikmed aitasid raamatute transportimisel, väljapanekute ülespanekul ja ka müümisel,“ ütles Preporodi juhataja ja peatoimetaja Saša Todoran.  „Vaatamata meie erinevustele müüdi palju raamatuid, jagati kingitusi ja vahetati tunnistusi,“ märkis ta.

„Oleme tänulikud Jumala juhatuse eest meie kirjastustöös,“ jätkas Todoran, rõhutades raamatute muutvat jõudu, mis puudutab südameid ja muudab elusid. „On julgustav näha, et kirjastusteenistus ei piirdu ainult kirjastuse töötajatega, vaid hõlmab iga koguduseliiget, kes saab anda oma panuse palvetega, toetusega ja evangeeliumi jagamisega kirjanduse kaudu,“ ütles ta kokkuvõtteks.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat