Balti uniooni kogudusevanemate konverents kandis pealkirja "Teenimiseks innustunud"

Avaldatud 3.5.2024, autor Vineta Krauliņa, allikas Balti Unioon (BAUC)

26.–28. aprillini toimus Jurmalas Jūrmala Spa hotellis Balti uniooni korraldatud konverents kogudusevanematele. Konverentsil osales umbes sada kogudusevanemat ja nende abikaasat kõigist kolmest Balti riigist: Lätist, Leedust ja Eestist. Tänu võimalusele tõlkida Zoomi platvormil sai konverentsi ettekandeid kuulata viies keeles: inglise, läti, eesti, leedu ja vene keeles. See oli suur eelis sellises mitmekeelses keskkonnas.

Konverentsi alguses, reede õhtul, ütlesid tervitussõnad Balti uniooni president Ivo Käsk ja pastorite ühenduse koordinaator Tālivaldis Vilnis, kes oli ka üks konverentsi peakorraldajaid.

Tervitusele järgnes sissejuhatav ettekanne „Võimestava juhtimise mudel", mille pidas külalisesineja Dan Serb, seitsmenda päeva adventistide Iiri misjoni esimees. Iiri misjonisse kuulub nii Iiri kui ka Põhja-Iirimaa. Selgus, et vend Serb on rumeenia rahvusest, teeninud paarkümmend aastat pastorina Lõuna-Aafrikas, teinud misjonitööd Amazonase džunglis ja praegu töötab, nagu ta ütles, „väga ilmalikul Iirimaal".

Konverentsil osalejad said nautida rikkalikke ja väärtuslikke ettekandeid ning osaleda rühmaaruteludes. Dan Serb ettekanded kandsid pealkirju „Visioonil põhinev juhtimine", Fookustatud juhtimine", „Väärikas juhtimine" ja „Eesmärgipärane juhtimine". Need ettekanded olid täis sügavat ja tõsist sissevaadet teenistuse olemusse ja ka põnevaid ja meeldejäävaid lugusid tema isiklikest kogemustest.

Põhja-Inglismaa liidu pastorite ühenduse sekretär Julian Kastrati pidas kolm ettekannet jutluste kujunemisest: „Jutlus: ettevalmistus, teema valimine, materjalide kogumine ja kasutamine", „Jutluse teksti valimine“ ning „Jutluse esitamine".

Nende kolme päeva jooksul said konverentsil osalejad nautida tervislikku ja maitsvat sööki hotelli restoranis, lõõgastumishetki saunas ja basseinis ning põnevaid kohtumisi sõprade ja kolleegidega. Igal päeval said konverentsil osalejad nautida ka imelist vaadet – kuna konverentsiruum asus 11. korrusel, sai hotelli panoraamakendest vaadata mände ja merd kauguses ning tunda end veidi lähemal taevale.

Kõige tähtsam on see, et see konverents võimaldas meil vaimselt kasvada, kuna keskendusime Jumalale ja eesmärkidele, mille peame kõik koos saavutama!

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat