Askeldajate laagri teema oli "Minu sõber"

Avaldatud 18.7.2023, autor Külli Keel

Selleaastane askeldajate laager toimus 13.–16. juulini Samlikul Rõõmusaare laagrikeskuses. Laagrisse registreerus lausa 109 inimest. Kui meie pere neljapäeva õhtul laagrisse kohale jõudis, olid paljud sõpruskonnad telgid juba üles saanud ja kohe oli algamas juhendajate koosolek.

Laagri läbivaks teemaks „Minu sõber". Keskenduti sõbraks olemisele ja eelkõige sellele, et Jeesus tahab olla iga lapse parim sõber. Piiblitundide teemad kolmel päeval olid „Väike poiss Jeesus", „Minu sõber Jeesus" ja „Jeesuse tähendamissõnad".

Neljapäeva õhtul pärast telgi ülessaamist sai õhtusööki ja lippu heisata ning laulda askeldajate laulu. Lipu saavad heisata lapsed, kes kannavad askeldajate kaelarätti.

Vahvate mängude kaudu tutvusid lapsed omavahel ning leidsid uusi sõpru. 

Reedel oli juba palju tihedam päev. Töötubades sai teha erinevaid märke (nt liiv ja vidinad, vaalad, mesilased, lilled, liiklusohutus, pusled) ning muid tegevusi, nagu linnupoja ja kaktuse joonistamine, süstasõit, sai käia saunas ja trossiga sõita.

Küsisin lastelt, mis on nende muljed ja mõtted seoses selle laagriga. Peaaegu kõik lapsed arvasid, et laager võiks edasi kesta. 

Mis meeldis laagris kõige rohkem/vähem? Kõige populaarsem vastus oli, et ujumine.

Maru (6) arvates oli kõige toredam trossiga sõitmine. Ja kõige vähem meeldis kingakarpide täitmine. Tanel (4) aga arvas, et kõige rohkem meeldis talle telk, sest seal sai magada. Olivia (11) lemmik oli ujumine, seevastu liiga varajane öörahu ei meeldinud. Kauri (8) meelest oli ka ujumine parim. Siimule (8) ei meeldinud ainult see, et laupäeval polnud kukelaulu äratust. Otile (6) meeldis kõige vähem söömine, aga noaga tegelemine oli vahva. Hugole (8) meeldis magamine, söögid, uute sõprade leidmine, ujumine – midagi vähem meeldivat polnudki. Arnoldile (6) meeldisid söömine ja magamine ja sõbrad, süstadega sõitmine – kõik oli hea. Raigole (7) meeldis ujumine ja jalgpall, ei meeldinud piltide joonistamine. Matildale (7) meeldis kingakarpide täitmine. Eliisabet (6) arvas, et meepurgi avamisel juurde lennanud herilased oli see kõige vähem meeldiv asjaolu, aga kõige meeldejäävam tegevus oli ujumine.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat