Rakveres avati taas Pannkoogitelk

Avaldatud 27.6.2023, autor Helis Rosin

11. juunil avati Rakvere kodukohvikute päevade raames taas Pannkoogitelk, mis oli püstitatud Rakvere adventkoguduse sisehoovi.

Ehkki tegevustik toimus õues, olid ka kogudusehoone uksed avatud ning kõlaritest kostus vaimulik muusika. Nii kogudusehoone ees kui ka õuel oli kaetud laud adventkoguduse kirjandusega, mida soovijad said tasuta kaasa võtta.

Pannkoogitelgi menüüs olid nii magusa kui ka soolase täidisega pannkoogid, šokolaadikoogid, oakotletid, toorsalat, friikartulid, käsitöölimonaadid ja taimeteed. Kõige menukamaks osutusid pannkoogid soolase täidisega, mille kohta ka kõige rohkem tagasisidet anti. Samuti tõsteti esile eheda käsitöölimonaadi maitset.

Annely Kaasik tõdes, et Pannkoogitelgi korraldamiseks annavad jõudu tähendusrikkad kohtumised külastajatega. Näiteks tutvustas üks külastaja end kui kohaliku adventkoguduse liikme naabrit. Ehkki koguduseliige on ammu puhkama läinud, meenutas naaber kunagist küllakutset sünnipäevale ning toitude maitset, mida külas pakuti.

Külastajate seas oli ka ümberkaudsete majade elanikke ning lastega peresid. „Vanemad said rahulikult hetke nautida, kui lapsed batuudil hüppasid,“ tõdes Annely Kaasik.

„Batuut sai kell 12 püsti ning nüüd, mil kell on peaaegu 16, ei ole küll näha, et lapsed väsinud oleksid,“ imestas Väino Kaasik. „Ja tänu Annelile said lapsed endale ilusad näod,“ viitas Annely Kaasik näomaalinguid teinud Anneli Valgule.

Tänavune Pannkoogitelk eristus selle poolest, et kasutuses oli tööstuslik vokkpann, millega valmis toit imekiiresti. Siinkohal täname Raimo Kuusi Põltsamaalt, kes oli lahkesti nõus vokkpanni Pannkoogitelgi tarbeks laenama.

Pannkoogitelgi õnnestumisesse andis panuse mitukümmend inimest, nende seas oli nii koguduseliikmeid kui ka nende lähedasi.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat