Põltsamaa askeldajad valmistasid linnumaju

Avaldatud 24.4.2023, autor Helis Rosin

16. aprillil kogunesid Põltsamaa askeldajad adventkoguduse aias, et teha tutvust lapsevanem Raimo Kuusi juhendamisel erinevate tööriistadega ning valmistada oma kätega linnumaja.

Linnumaja materjali olid ette valmistanud Raimo ja tema poeg Aimar, osalejate ülesanne oli õiged osad omavahel kokku panna ja akutrelli abil kruvidega ühendada. Samuti said lapsed kasutada haamrit naelapeale pihta löömisel, et uus koduomanik saaks ka jalga puhata.

Vallo Põldaru arutles lastega teemal, et ka Jeesus oli puusepa poeg ja oskas ilmselt ise puutööd teha. Samuti räägiti, milliseid puidust ehitisi on Piiblis mainitud.

Päev lõpetati ühise söömisega vabas õhus, mil nauditi Raimo kohapeal küpsetatud pannkooke.

Askeldajate tegevus Põltsamaal algas 2022. aasta septembris Marta-Liina ja Vallo Põldaru eestvedamisel. Selle aja jooksul on lapsed läbinud kuus märki – pildistamine, linnud, ehitusklotsid, teenimiskäed, muusika II ja puusepp. „Teenimiskäte märgi raames käisime märtsis Lustivere hooldekodus laulmas. Järgmisena on plaanis teha enne suve veel esmaabi märk,“ tutvustas Marta-Liina askeldajate tegemisi.

„Alguses hakkasin askeldajaid korraldama ja eest vedama eesmärgiga luua Põltsamaa koguduse lastele võimaluse koos aega veeta. See annab lastele võimaluse luua sõprussuhteid kirikus. Pean seda oluliseks, sest sarnased tõekspidamised ja väärtused võivad olla aluseks tugevatele ning toetavatele sõprussuhetele. Soovisin seda pakkuda nii enda lastele kui ka teistele. Esimesest korrast alates osales askeldajate kohtumisel ka kaks last, kelle vanemad ei käinud koguduses. Nii sai sellest ettevõtmisest ka misjonitöö, mida ei osanud alustamisel ette näha,“ selgitas Marta-Liina.

„Sageli unistame suurest misjonitööst ja millegi saavutamisest. Aga meie enda lapsed ongi esimene misjonipõld, kuhu panustada ja kelle kasvamist saame jälgida. Sama kehtib koguduse kui terviku puhul,“ tõdes Vallo.

„Askeldajate korraldamine annab mulle võimalusi koos lastega kogeda väiksemaid ja suuremaid rõõme. Alates sellest, et saame koos Jumalat tundma õppida ja kogukonna liikmetele rõõmu pakkuda, lõpetades koos linnumaja ehitamise ja muusika tegemisega. Need on kooskogetud hetked, mis aitavad lastel kasvada Jumalale lähemale, luua sõprussuhteid ja saada eeskuju koguduse lastevanematelt,“ rääkis Marta-Liina.

„Me näeme juba praegu, kuidas see on laste elule positiivselt mõjunud,“ lisas Vallo.

Olenevalt kuust on Põltsamaal askeldajate kohtumistel osalenud 8-15, keskmiselt 12 last.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat