Euroopa kommunikatsioonitöötajad said kokku Saksamaal

Avaldatud 7.3.2023, allikas TEDNews

24.–27. veebruaril kohtusid Saksamaal Darmstadtis 40 osalejat Euroopa 13 meediakeskusest. Nelja päeva jooksul oli osalejatel võimalus rääkida oma tulevikuprojektidest, vahetada kogemusi probleemide lahendamise kohta ja leida koos uusi viise misjoni toetamiseks.

„Selle kohtumise eesmärk oli tuua – loodetavasti alaliselt – kokku need, kes vastutavad meediakeskuste eest Inter-Euroopa divisjonis (EUD) ja Trans-Euroopa divisjonis (TED)," selgitas Paulo Macedo, EUD kommunikatsioonijuht. „Me peame praegu kokku tulema," jätkas ta, „sest meil puudub ametlik foorum, et vahetada teavet, kogemusi, koordineerida projekte ja leida ühine platvorm.

EUD riikidest olid esindatud Austria, Bulgaaria, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Portugal, Rumeenia ja Hispaania ning TEDist Inglismaa, Island, Iirimaa ja Läti. Eraldi oli kutsutud Ukraina meediakeskuse juht Maksym Krupskyi.

Kohtumised algasid EUD esimehe Mário Brito mõtisklusega, mille teema oli „Suhtlemise tõeline eesmärk", mis põhines Hesekieli 47. ja Johannese 17. peatükil. „Kõige võimsamad sõnumid ei ole alati kirjutatud ega räägitud. Me loeme inimesi, nagu inimesed loevad meid," ütles Brito. „Mõelge oma kavatsusele, kui te suhtlete. Kas see on ainult teavitamine? Kas see on ainult koolitamine? Kas see on ainult selle edastamine, mida te peate õigeks sõnumiks? Või on see tõesti inimeste elu muutmine? Otsige kommunikatsiooni, mis toob inimestele lootust ja elu Kristuse kaudu," kutsus ta üles. „Ja ärge unustage, et te ei edasta lootust ja elu, kui teil endal ei ole Kristust. Siis saate te teha koostööd Püha Vaimuga, et muuta inimeste elu, nagu Hesekieli raamatus on vesi, mis tuleb templist välja ja toob elu."

Laupäevasel jumalateenistusel rääkis TEDi kommunikatsioonijuht David Neal 1. Tessalooniklastele 5 esitatud lootusest. „Jumala rahvas on mõeldud tooma lootust maailma, mis on pidevas globaalses kriisis, ja inimestele, kes on sügavas eksistentsiaalses kriisis. See lootus on meie eesmärk – sest kristlane elab eesmärgipärast elu –, mille leiame ristil, selles ja selle kaudu, mida Kristus on meie heaks teinud. Kuna lootus on sügavalt adventistide DNAs, kas me ei peaks siis tegutsema ja elama ootava kogukonnana, kes on valmis Kristuse tagasitulekuks? Ja nagu Tessaloonika kogudus – olla õnnelik, palvetav ja tänulik kogudus, mis on rajatud armule," rõhutas Neal.

Florian Ristea, EUD isikliku teenistuse ja adventmisjoni juht, kinnitas, et „oli julgustav näha inimesi, eriti noori juhte, kes on pühendunud ja keskendunud misjonile ning kasutavad oma loovust ja ressursse sisu loomisel, et jõuda hea sõnumiga inimesteni oma kodumaal. „Meedia on võimas vahend," jätkas ta, „ja on ilmselge, et on saabunud aeg saada (kui see ei ole juba saanud) juhtivaks jõuks kiriku misjonis."

Meediakeskuse kohtumise ajal intervjueerisid EUD ja tedNews Hope Media Ukraina juhti Maxim Krupskit. „Kõigepealt nägime, kuidas inimesed kannatavad ja lahkuvad, ning arvasime, et kõik on kadunud," rääkis Maxim intervjuus, mida juhtisid TEDi kommunikatsiooni assotsieerunud direktor Vanessa Pizzuto ja Hope Media Hispaania direktor Samuel Gil. „Siis hakkasime inimesi aitama nende põhiliste, hädavajalike vajadustega. Kohe pärast esimesi sõjakuid saime aru, et on võimalus evangeliseerida. Inimesed vajavad lootust."

Maxim rääkis oma riigi kannatustest ja rõõmust, et keset häda ja ebakindlust saab kuulutada positiivseid uudiseid: „Meil on selle kohutava sõja algusest saadik olnud juba üle 1000 ristimise. Ja me avasime suvel uue stuudio," teatas ta rõõmsalt. „Kui te oleksite mulle enne sõda öelnud, et me avame stuudio, ei oleks ma seda uskunud."

Ukraina sõja tõttu on koguduse 30 000 liikmest riigist lahkunud 8000. Kuid misjonitöö kasvab, sest 100 töötajat jätkab tööd Hope Media Ukraina seitsmes stuudios. „Me täname kõiki, kes toetavad meie inimesi ja liikmeid. Teeme misjonitööd vastavalt inimeste vajadustele," lõpetab Maxim.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat