Seekordsel koguduserajajate inspiratsioonipäeval keskenduti palvele

Avaldatud 5.10.2022

Hingamispäeval, 1. oktoobril oli Tagametsa loovusmajas koguduserajajate inspiratsioonipäev. Selline päev on koguduserajajatele olnud igal aastal alates 2017. aastast, mil esimene inspiratsioonipäev oli Simisalus, 2020. aasta jäi koroona tõttu vahele.

Koguduserajamise koordinaator Ivo Käsk sõnas, et seekordne inspiratsioonipäev oli tavapärases formaadis: saadi üheks hingamispäevaks kokku, peeti koos jumalateenistust, arutleti Piibli üle ja peeti erinevaid arutelusid, mis on seotud koguduse rajamise või muude sellega seotud teemadega. Sellel päeval osalesid Kompassi koguduse nõukogu ja venekeelse pistiku liikmed.

„Seekord oli päeva teemaks palve – palve kogudusena, palve koht koguduses ja kuidas kogudusena koos palvetada,“ ütles Ivo. „Meenutasime, kui oluline on üleskutse palvele. Kui Paulus ütleb, et ta tuli Jumala Sõnaga, siis mitte palja Sõnaga, vaid see Sõna oli Vaimu ja väega koos. Aga Vaim ja vägi antakse meile ainult palve peale, muidu on see, mis me kuulutame, paljas sõna. Rääkisime palvest ja olime ühispalves.“

Ivo rääkis, et päeva jooksul inspireerisid kaks kohal olnud gruppi teineteist heade mõtetega: Ta arutles, et võibolla oli see viimane kord, kui Kompassi koguduse esindus inspiratsioonipäeval osales, kuna uue koguduse toetusprojekt kestab reeglina viis aastat. „Loodame ja palvetame, et järgmisel aastal, kui on uus inspiratsioonipäev, on seal uusi liikmeid, ei ole ainult üks grupp,“ rääkis Ivo, viidates praegusele venekeelsele pistikule.

Venekeelse pistiku juht Aleksandr Tsugai sõnas, et inspiratsioonipäev oli tõesti inspireeriv. „Sinna kogunesid inimesed, kel on ühine eesmärk – rajada kogudus.“ Venekeelne pistik käis maist augusti lõpuni koos kaks korda kuus, nüüd saadakse aruteludeks kokku kord nädalas. „Uurime nendel kohtumistel Tom Evansi materjale, mida kunagi Riias jagati ja mille ka Kompass kunagi läbis. Meie väga optimistlik eesmärk on alustada märtsis oma jumalateenistustega,“ sõnas Aleksandr ja lisas, et selleks on vaja veel väga palju tööd ära teha ja et see eesmärk on praegu väga optimistlik.

„Ühisel inspiratsioonipäeval uurisime koos piiblitekste ja mõtlesime sellele, kuidas saatan paneb meile vastu ja kuidas seda vältida. Oli tore koos lõunat süüa ja jalutuskäigul kogemusi jagada,“ rääkis Aleksandr. Kaks gruppi tegid vastastikku ka kingitusi. „Kinkisime üksteisele kohapeal tehtud plakatid. Kompass tegi meile check-list’i, kus on kirjas kõige tähtsamad asjad, mille peaksime ära tegema. Nad koostasid selle nimekirja enda kogemuse põhjal,“ selgitas Aleksandr. „Leppisime kokku, et jätame selle alles ja paneme hiljem oma seinale, kui meil juba on oma seinad – üüritud ruumis või oma ruumis.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat