Inter-Ameerika divisjon tähistas 100. aastapäeva

Avaldatud 20.5.2022, allikas Adventist Review

11. mail tähistas seitsmenda päeva adventistide koguduse Inter-Ameerika divisjon (IAD) aastapäeva; mõtiskleti Jumala hoolitsuse üle möödunud 100 aasta jooksul alates divisjoni organiseerimisest 1922. aasta mais.

Sajas aastapäev, mis oli üks paljudest selle aasta pidustustest, tõi kokku üleilmse adventkoguduse ning IAD juhid, töötajad ja endised töötajad, et vaadata uuesti üle IAD rikkalik misjonitööle orienteeritud ajalugu, rääkida Jumala õnnistustest koguduse kasvus, vaadata üle põhisambad selle tohutu territooriumi arengus ning kinnitada taas oma pühendumust teha misjonitööd suurema pühendumuse ja hooga.

„Enam kui saja aasta jooksul on Jumal lasknud oma Püha Vaimu väe puhuda meie peale," ütles IAD president Elie Henry, "see on ergutanud meie vendi ja õdesid, et tulla Mehhiko, Kesk-Ameerika, Lõuna-Ameerika põhjaosa ja kõigi Kariibi mere saarte küladesse, linnadesse ja piirkondadesse. Jumalale tänu, evangeeliumi lipp on lehvinud igas Inter-Ameerika riigis."

Henry lisas: „Sõnum päästest Jeesuses on kõlanud miljonite noorte, täiskasvanute ja vanemate inimeste kodudes ja südametes, kes on aastate jooksul evangeelsete seminaride, piibliõpingute, väikegruppide või kodukoolide kaudu kogudusega liitunud."

IAD-s on viimase saja aasta jooksul palju juhtunud. Piirkond on kasvanud 7500 liikmest 1922. aastal 3,7 miljoni liikmeni tänapäeval. Divisjonis on 24 uniooni, 156 koguduste liitu ja misjonit ning enam kui 23 000 kogudust.

Ted N. C. Wilson, seitsmenda päeva adventistide koguduse peakonverentsi president, kiitis IAD juhte ja liikmeid piirkonna edusammude eest. „Igaüks meist peab panema selga Jeesuse õiguse rüü, mis seab meid õigesse suhtesse Temaga," ütles Wilson. „Kuulutame seda, kus iganes me oleme." Wilson julgustas kuulajaid jätma jälgi igale poole, kuulutades Ilmutusraamatu 14. peatüki kolme ingli sõnumit, kutsudes inimesi üles ühendusse Kristusega ja võtma vastu seitsmenda päeva hingamispäeva, jagades lootust Jeesuse teise tulemise valmisolekuks.

Aastapäeva moto oli „Jumala hoolekande tähistamine ja meie väärtuste kinnitamine", selle keskmes oli mõtiskleda, „kust me tuleme, kus me täna oleme ja kuhu me läheme," ütles Balvin Braham, sajanda aastapäeva pidustuste peakorraldaja. Oluline on tunnustada IAD 10 põhisammast viimase 100 aasta jooksul, rõhutas ta.

Brahami sõnul kuuluvad põhisammaste hulka palve ja sõltuvus Issandast, Sõna uurimine, prohvetliku Vaimu juhendamine, evangeeliumi kuulutamine, visioonipõhine haldusjuhtimine, tõhus tööharude juhtimine, pühendunud tugipersonal, pühendunud pastoraalne hool, kõigi liikmete kaasatus ja tugev finantsjuhtimine.

Pidustuste raames toimus eriline puuistutustseremoonia, mille käigus istutasid peakonverentsi ja IAD juhid Jumala õnnistuste mälestuseks puu ja avasid mälestustahvli väikeses aias IAD peakorteri ees.

"See puu esindab elu, kasvu, vilja ja sümboliseerib Jumala intuitsiooni jätkuvat kasvamist Jumala auks, kuni see jõuab iga inimeseni sellel tohutul territooriumil,“ ütles Wilson.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat