Aastakoosolek 2021: Peakonverentsi laekuri sõnul on koguduse finantspilt tugevam kui aasta eest

Avaldatud 13.10.2021, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse peakonverentsi (PK) laekur Paul Douglas ütles PK aastakoosoleku delegaatidele, et tunneb rõõmu, et koguduse finantsiline seis on 2021. aasta augusti lõpu seisuga palju parem kui aasta eest.

„Möödunud aasta jooksul on mitu meie kogudusetöö valdkonda näidanud finantsilises plaanis positiivseid suundumusi,“ sõnas Douglas. „Täname selle eest Jumalat.“ Douglase aruanne on esimene alates 2021. aprillist, mil ta valiti PK laekuriks.

Douglas sõnas, et positiivsete märkide seas on sularaha ja investeeringute 26%line kasv (53 miljoni USA dollarini).

Douglas märkis, et võrreldes eelmise aasta augustiga on kümnis kasvanud 5,2% (7,4% rohkem, kui eelarves arvestatud). Annetuste osakaal on kasvanud 14,2% (30,4% rohkem, kui eelarves ette nähtud).

Vaadates aasta lõppu, ütles Douglas, et tema meeskond usub positiivsete suundumuste jätkumist. „Paljud meie koguduse divisjonide laekuritest annavad teada kümnise ja annetuste kasvust.“ Douglas selgitas, et need kasvud on ootuspärased, kuna 2020 oli väga ebatavaline aasta. Siiski, lisas ta, on need kasvud positiivsed ka võrreldes 2019. aastaga, mida võib käsitleda tavalise finantsaastana.

Laekuri abi Ray Wahlen selgitas 2022. aasta eelarvet, mis on Douglase sõnul kokku pandud konservatiivse lähenemisega ja mõttega keskenduda koguduse misjonitööle.

„Üks õppetund, mille möödunud pooleteise aasta majandussurutisest saime, oli, et meie kolm prioriteeti (misjon, vaimulik kasv ja juhtimine) peavad näitama meile kulutuste tegemisel teed,“ sõnas Wahlen.

Üks aspekte, mis Wahleni sõnul 2022. aasta eelarvet mõjutab, on Põhja-Ameerika divisjoni oodatav summa PK fondi, mis väheneb 49 protsendilt 46 protsendini vastavalt varem kokku lepitud kümnise vähenemise graafikule. Wahlen ütles, et järgmise aasta või pooleteise jooksul annavad kogudusejuhid teada, missugused, kui neid tuleb, on järgmise viie aasta muutused.

Raha, mis kulub erinevate programmide ja tegevuste läbiviimiseks igal pool maailmas, on 45,6 miljonit USA dollarit, mis moodustab koguduse tegevuskavale toetudes 2% eelmise kahe aasta kümnisest. See protsent on jäänud samaks, ütles Wahlen.

Douglas tuletas koguduseliikmetele ja kogudusejuhtidele meelde, et vaatamata ebakindlatele oludele jääb misjon ikka samaks. „Kõik kogudusejuhid ja –liikmed peaksid jääma ustavaks oma vahendite toomisel Jumala tööle,“ rõhutas ta. „Me peame koondama kõik ressursid, mille Jumal on meile andnud, et viia lõpule meie ees olev töö.“

Douglas pöördus oma aruannet lõpetades kõigi koguduse struktuuri tasandite laekurite poole. Ta sõnas, et eesmärk on koondada kõik koguduse ressursid selleks, et viia ellu Jumala missioon. „Me töötame väsimatult, et ressursside kasutamine oleks Jumala misjonitöö esimene prioriteet,“ sõnas ta. „Kui Jumala misjonitöö on meie esimene prioriteet, julgustab Ta meid ja õnnistab meie jõupingutusi rikkalikult.“

Aastakoosoleku kava on siin ja ülekandeid saab vaadata siin

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat