ADRA presidendi sõnul püsib annetamine stabiilsena

Avaldatud 11.1.2009, allikas Adventist Review

Seoses sellega, et USA-s on töötus kasvanud plahvatusliku 7%-ni ning pool miljonit töökohta kaotati ükspäini 2008 aasta novembris, oli oodata annetuste vähenemist heategevusorganisatsioonidele nagu Adventkiriku Arengu- ja Katastroofiabi Organisatsioonile (ADRA).

Annetamine ADRA-le ei ole organisatsiooni presidendi Charles Sandefuri sõnul aga vähenenud. Möödunud aasta jooksul sai adventkiriku heategevusorganisatsioon hoopiski ennenägematu annetuste kasvu osaliseks.

ADRA tegutseb 125 riigis maailmas, teostades projekte alates katastroofiabist kuni esmase meditsiinilise abini välja.

„Meid on tõeliselt õnnistatud ja oleme säilitanud oma doonorite toetuse,” ütles Sandefur intervjuus ajakirjale Adventist Review. „Vaatamata majanduslikule kliimale, on inimesed üldiselt ikka lahkelt annetanud. See tähendab, et inimesed mõistavad, et sellistel aegadel kasvavad ka maailma vajadused. Me peame meeles pidama, et see globaalne majanduskriis tähendab, et 50 kuni 100 miljonit inimest on kukkunud läbi nn vaesuse põranda.”

Vaatamata annetuste heale laekumisele on ka ADRA pidanud oma eelarvet vähendama ja tegelema kokkuhoiuga. „Me oleme näiteks vähendanud oma reisimiste eelarvet, mis on meie töö iseloomuga arvestades keeruline. Kuid me säilitame osutatava abi taseme neile, keda me teenime,” selgitas Sandefur.

ADRA praeguste projektide keskmes on suurel määral maailma põgenike olukord erinevates kriisi piirkondades. „Me otsime eriliselt vahendeid põgenike abistamiseks. Samuti teostame me projekte tagasitulevate inimeste aitamiseks. Need on põgenikud, kes on tulnud oma kodukohta tagasi, kuid kaotanud oma töökoha, elamise ja maa. Me keskendume eriliselt kodutute abistamisele,” rääkis Sandefur ADRA prioriteete selgitades.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat