Aasta esimesel hingamispäeval on paastu- ja palvepäev

Avaldatud 2.1.2020

Üleilmse adventkoguduse teemapäevade kalendris on aasta esimene hingamispäev, 4. jaanuar pühendatud palvele ja paastumisele. 

Sel päeval kutsutakse üles mõtlema palve sügavamatele hoovustele: "Palve ei muuda vaid maailma meie ümber. See muudab meid. Palve on mõeldud olema vestlus Jumalaga, mis süvendab meie usaldust ja tugevdab suhteid Temaga. Just palve kaudu saab Püha Vaim tuua meile arusaamise patu ja õiguse kohta (Jh 16:8). Palves võitleme selle nimel, et suudaksime oma tahte alistada ja Jumala plaani usaldada. Palve on julguse ja jõu allikas, mis ilmub nähtavale siis, kui meil on südikust ausalt oma väljakutsetele ja lootusele otsa vaadata."

Kõigile palvetajatele seatakse eeskujuks Taaveti palveelu: "Taavet mõistis seda. Olles Jumalale meelepärane mees (Ap 13:22), palus ta tõelisi, ausaid ja teinekord ka korratuid palveid, millest paljud on jõudnud Psalmide raamatusse. Ta oli sõjamees, kes seisis vastu hiiglastele, aga samas oli ta ka palvesõdur, kes pidas oma hinges maha raskeid lahinguid. Taaveti palved algasid tihti julgusetu, kahtleva ja hirmunud tooniga, aga palve lõpuks oli ta leidnud uut julgust, lootust ja isegi rõõmu. 13. psalmis hüüab Taavet Jumala poole: „Kui kaua sa, Issand, unustad mind hoopis?“ (1. salm) Kuid hiljem, samas palves, kuulutab ta: „Kuid mina loodan sinu helduse peale, mu süda ilutseb sinu päästest. Ma tahan laulda Issandale, et ta mulle on head teinud.“ (5. salm)"

Vastamaks küsimusele, kas sa sooviksid olla Jumalale meelepärane inimene, nagu oli Taavet, saab alustada sellest, et "otsid Jumalat kogu oma südamest. Palveta ausalt, võideldes läbi raskete olukordade ning fokusseerides oma tähelepanu Jumalale – sellele, kes Ta on, mida Ta on tõotanud ja kuidas Ta on sind minevikus juhatanud. Tuleta endale meelde, et Ta on Jumal , keda võib usaldada – ja et Tema süda ja plaanid töötavad ikka sinu kasuks."

Aasta esimeses kuus on ka kümnepäevane palveaeg, tänavu 8.–18. jaanuaril. Palveaja materjalid on siin ja jaanuari Meie Ajas. 

- Tsitaadid üleilmse koguduse paastu- ja palvepäeva materjalidest. Tõlkinud Mervi Kalmus.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat