Bulgaaria meediaakadeemia innustab noori teenima

Avaldatud 14.5.2019, allikas Adventist Review

Mai alguses korraldas seitsmenda päeva adventistide kogudus Bulgaarias meediaakadeemia, et arendada osalejate kommunikatsioonoskusi Piibli sõnumiga inimesteni jõudmisel. Akadeemias osales üle 80 inimese ning selle moto oli „Las me teeme midagi uut!”.

Erinevate huvidega osalejad said arendada oma talente, enamik osalejaid olid noored. Inter-Euroopa divisjoni kommunikatsioonijuht Corrado Cozzi ütles noortele rääkides, et see on adventkoguduse parim investeering, kui noored on meediatöö kaudu evangeeliumitöösse kaasatud.

Ettevõtmise eesmärk oli kutsuda esinema erinevaid kõrgetasemelisi lektoreid. Bulgaaria koguduste liidu kommunikatsioonijuht Peter Kuzev kutsus Trans-Euroopa divisjoni kommunikatsioonijuhi Victor Hulberti, prantsuse-belgia koguduse kommunikatsioonijuhi Pedro Torrese ja Saksamaa kanali Stimme der Hoffnung (Lootuse hääl) asepresidendi Wolfgang Schicki.

Külalisesinejad rääkisid meedia rollist koguduse evangeeliumitöös, kuidas kohaliku koguduse tegemisi uudistes kajastada, kuidas vältida valeuudiste lõksu sattumist ja kuidas koguduseliikmetest ja vabatahtlikest võivad saada täisajaga meediatöötajad.

Corrado Cozzi esitas kuulajaile küsimuse, kas nad soovivad olla ajakirjanikud või tunnistajad. Ajakirjanikud kirjutavad teiste inimeste lugudest, mida nad ise ei ole näinud; tunnistajad räägivad enda kogemustest.

Hulbert sõnas, et aktiivsus töötubades ja projektides oli muljetavaldav. Schick oli sellega nõus: „Pühendumine ülesannetele oli silmapaistev. Ma tunnustan Bulgaaria uniooni väga hea korraldustöö eest ja nende jõupingutuste eest kaasata kogudusetöösse noori inimesi.”

Torres lisas, et see annab julgust, kui nii palju noori inimesi on kaasatud ja kui nad soovivad teha Jumala teed. „Nüüd tunnen, et soovin oma tööd jätkata veelgi suurema entusiasmiga. Adventkogudusel on Bulgaarias hiilgav tulevik.”

Meediaakadeemia osalejad lõid MTÜ nimega PIN-meedia, nime tähed on akronüüm bulgaariakeelsest fraasist „me teeme huvitavaid asju”.

„Meediaakadeemia oli väga inspireeriv,” ütles ürituse kaaskorraldaja Iskra Tomanova.

Hulbert väljendas lootust, et samasugust mudelit kasutatakse teisteski riikides. „Näen siin, et väike, kuid pühendunud meeskond on suutnud tuua teisi pühendunud ja kirglikke noori selle töö juurde ja see paneb mõtlema, kui mitu korda saaks see peegelduda vastu ka testes Euroopa paikades.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat