Skandinaavias loodi koguduse kommunikatsiooniakadeemia

Avaldatud 15.11.2018, allikas TEDNews

Kuidas saab tänapäeva elektroonilise meedia platvorme kasutades paremini oma sõnumit vahendada? Et sellele küsimusele vastust leida, kogunes möödunud nädalavahetusel üle 40 inimese Taanis Vejlefjordi adventkooli. Briti uniooni kommunikatsioonijuht Richard Daly (ülemisel pildil) innustas osalejaid oma isikliku ja päevakohase sõnumiga „Kes võttis minu mahla?”. Lisaks isiklikele lugudele kommunikatsiooni olulisusest perekonnas küsis ta: „Millal kõnelesid Jumalaga sügavamal tasandil kui „tere, kuidas ilm?” on või „tere, Jumal, palun aita mind täna”?

Tunnistades, et kogu tema elu on tema nutitelefonis ja kui imeline kommunikatsioonivahend see on, rõhutas ta, et me peame seda vahendit kontrollima, kuid oma vaimulikus elus ei pea me sisse logima. Jumal kuuleb meid nagunii. Teised ettekandajad rääkisid libauudistest, pidevast sõnumineerimisest ja meediasündmuste kajastamisest.

Peakonverentsi kommunikatsiooniosakonna asejuht Brent Hardinge (alumisel pildil) jagas oma nägemust sellest, et kommunikatsiooni tähtsaim element on lugeja, mitte meie ise ja meie vajadus teatud teemat käsitleda.

Norra uniooni kommunikatsioonijuht Tor Tjeransen selgitas entusiastlikult, kuidas kasutada koguduse meediaandmebaasi ADAMS ja kuidas sellest võib abi olla neile, kes tegelevad piltidega, ja neile, kes vajavad avaldamiseks materjali.

Rootsi uniooni esindaja rääkis sellest, kuidas nad kasutavad kuulajaskonna suurendamiseks taskuhäälingut.

Pühapäeva hommik oli pühendatud kommunikatsiooni tehnilisele poolele: kuidas teha ülekandeid, pakkuda striimimisteenuseid. Seda demonstreeris Taani uniooni IT-juht Brian Rasmussen. Lõunasöögi ajal näitasid osalejad üles tänulikkust, et selgitatu oli mõistetav ka tavalistele koguduseliikmetele, mitte ainult IT-nohikutele.

See nädalavahetus sai teoks tänu Skandinaavia koostööalgatusele Adventistlik Kommunikatsiooniakadeemia (www.ac-academy.org) ja see oli esimene tulevaste programmide seas. Osalejad lahkusid innustununa kasutama kättesaadavaid digivahendeid, et levitada meie sõnumit Skandinaavia rahvale.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat