ADRA aitab Myanmari tsüklonis kannatanuid

Avaldatud 12.5.2008, allikas Adventist News Network

Adventkiriku Arengu ja Katastroofiabi organisatsioon (ADRA) ühineb teiste abiorganisatsioonidega vastates troopilise tsükloni Nargise käes kannatada saanuile Myanmaris. Nargis oli 10 tundi kestnud torm, mille tagajärjel on hukkunud umbes 22 000 ja kadunud üle 40 000 inimese.

ADRA abi koosneb toidust, veest, arstiabist ja riietest sadadele tuhandetele kodu kaotanud inimestele. Ametnike hinnangul on osades külades tsükloni tagajärjel hävinenud 95% kodudest. Myanmari viis regiooni on jätkuvalt häireolukorras ja päästjad alustavad langenud puude ning muu prahi koristamist.

Välisminiteeriumi ametnikud tervitasid rahvusvahelist abi ning esitasid erilist vajadust katuse materjalide, välitelkide, vett puhastavate tablettide, tekkide ning moskiitovõrkude järele. Yangonis resideeruv ADRA hädaabi meeskond hindab laiaulatuslikke kaotusi ning suunab oma abi kõige suurematele vajadustele.

ADRA ametnikud ütlesid, et nende abi võib lähinädalatel ka kasvada.

Eesti Välisministeeriumi arengu- ja humanitaarabiks ette nähtud vahenditest eraldatakse 500 000 krooni tsükloni Nargis tagajärjel kannatada saanud Birma/Myanmari elanikke toetamiseks, teatas välisministeerium Postimehe vahendusel.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat