Balti uniooni uueks esimeheks valiti Ivo Käsk. Täiendatud

Avaldatud 23.5.2019

23.–25. maini toimub Riias Balti uniooni peakoosolek, mille motosalm on fraas 1. Johannese 1:7 salmist: „Me käime valguses“.

Uniooni peakoosolekul on 62 delegaati Eestist, Lätist ja Leedust. Eestist on ameti poolest saadikud Ivo Käsk, Tanis Kulp ja Indrek Ploompuu – nemad olid Balti uniooni senise nõukogu liikmed. Lisaks neile sai Eesti liit uniooni peakoosolekule saata kümme valitud saadikut: Virve Toom, Jaanus-Janari Kogerman, Andres Ploompuu, Aleksandr Tsugai, Allan Randlepp, Stanislav Karlov, Krõõt Lõbus, Mairo Tutk, Kaile Tuvi ja Toomas Lukk.

Peakoosoleku esimesel päeval, 23. mail pidasid avakõne uniooni senine esimees David Nõmmik ja Trans-Euroopa divisjoni (TED) esimees Raafat Kamal. Sellele järgnes põhikirjamuudatuste arutelu, mille raames hääletati muudatusettepanekute poolt, mis johtusid peakonverentsi poolt antud näidispõhikirjast, nii et uniooni põhikiri sai sellega vastavusse viidud. Lisaks neile formaalsetele muudatustele tehti saalist delegaatide poolt muudatusettepanek nimetada uniooni nõukogu liikmeteks lisaks esimeestele ka kõigi liitude teised juhtivametnikud (peasekretär ja laekur). Seni kuulusid uniooni nõukokku uniooni juhtivametnikud, nõukogu valitud liikmed ja liitude esimehed. Sellega suurendati uniooni nõukogu liikmeskond 13 liikmelt 21-le. Mõlemad muudatused võeti vastu ja viidi põhikirja sisse.

Põhikirjaaruteludele järgnes uniooni esimehe, peasekretäri ja laekuri aruanne, misjärel organiseerimiskomisjon nimetas valimiskomisjoni ja põhikirjakomisjoni koosseisu. Samal ajal, kui valimiskomisjon alustas tööd, andsid uniooni tööharude juhid aru viimase viie aasta tööst.

Vahetult enne õhtusööki tuli valimiskomisjon delegaatide ette esimehekandidaadiga, kes valiti ka uniooni esimeheks. Uniooni uueks esimeheks on Ivo Käsk, kelle tööperiood vältab 2024. aastani. Tänavu 40-aastaseks saanud Ivo on Trans-Euroopa divisjoni kuuluvate unioonide esimeeste seas üks nooremaid. Enne täna uniooni esimeheks valimist teenis Ivo aastail 2014–2019 Eesti liidu esimehena. (Pildil vasakult: Ivo Käsk, Trans-Euroopa divisjoni president Raafat Kamal, senine uniooni esimees David Nõmmik.)

Aastail 2014–2019 oli uniooni esimees David Nõmmik. Balti uniooni kuulub kolm Balti riikide koguduste liitu ning uniooni peakoosolek toimub iga viie aasta tagant.

Reedel, 24. mail valitakse uniooni nõukogu, misjärel selguvad ka uue tööperioodi täpsemad töösuunad. Uniooni värske esimees Ivo: „Uue juhtkonna täpsemad suunad ja tööplaanid selguvad laiema avalikkuse jaoks peale seda, kui uniooni nõukogu on esimest korda kohtunud, ilmselt toimub see pärast peakoosolekut.“ Uniooni nõukogu korraline koosolek toimub alles aasta lõpus, samas sõnas Ivo, et kindlasti kutsutakse uniooni nõukogu koosolek kokku esimesel võimalusel.

Tulevikku vaadates vaatas Ivo esmalt minevikku: „Me oleme uniooni strateegilise planeerimise komisjonis seadnud endale sihid, et uniooni tööd ümber korraldada.“ Ivo väljendas lootust, et Jumala abiga ja liitude koostöös saavutatakse muudatused, mille eesmärk on liite rohkem kokku tuua. „Liitude esimeestel on südamel, et unioon aina paremini meie kolme liitu teeniks, looks uusi võimalusi töö tugevdamiseks ja misjonitöö kasvuks.“

Järgmisel kuul, 14.–16. juunil on Tallinnas Eesti liidu peakoosolek "On võimalik!".

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat