Balti uniooni aastakoosolekust

Avaldatud 30.11.2023

17.–19. novembril toimus Lätis Cesise lähedal Balti uniooni aastakoosolek, kuhu mahtus tööharujuhtide omavahelisi kogemuste jagamisi, Sõna kuulamist kui ka uniooni nõukogu koosolek.

Nagu ka eelmisel aastal, olid aastakoosolekule kutsutud kõigi kolme Balti riigi koguduste liidu tööharude juhid. Uniooni esimees Ivo Käsk sõnas, et seekord osales rohkem tööharujuhte. „Eelmisel aastal keskendusime viiele tööharule, sel aastal olid kutsutud kõik tööharujuhid.“ Aastakoosoleku laiem eesmärk ongi Ivo sõnul osadus sõsarliitude vahel, et inimesed suhtleksid omavahel, näeksid üksteist, looksid tutvusi ning jagaksid infot.

Aastakoosolek algas reede õhtul tutvumisega, laupäeva hommikul oli jumalateenistus ja piibliuurimine. Sõna jagas Ian Sweeney Trans-Euroopa divisjonist. Pärastlõunal said tööharude juhid vastavalt tegutsemisvaldkonnale gruppides kokku, et jagada infot tehtu kohta ning teha plaane edasiseks. „Mitmed tööharujuhid ei olnud varasemast üksteisega tuttavad,“ sõnas Ivo ja lisas põhjusena, et liitudes on vahepeal valitud ka uusi juhte. „Konkreetsemaid tegevusplaane tehti pastorite ühenduse töögrupis, kuna järgmise aasta esimeses pooles on meil kaks ühisüritust, mis on vaja koos korraldada: pastoriinternatuuri mentorite koolitus jaanuari lõpus ning Baltimaade kogudusevanemate retriit aprillis.“ Lisaks nimetatule oli selles rühmas kõne all noortekongress, mis toimub 2024. aastal Horvaatias, ning Euroopa pastorite kokkusaamine järgmise aasta sügisel. Noortejuhtide arutellu kuulus Balti uniooni noortelaagri korraldamine. „Leppisime kokku, et uniooni noortelaager on 2025. aastal. Seda ei ole ammu olnud,“ ütles Ivo.

Iga tööharu esitles oma mõtteid ka suures saalis, kus esitati küsimusi ning arutati tööharu tööga seonduva üle.

Pühapäeval oli uniooni nõukogu koosolek, kuhu olid kutsutud osalema kõik aastakoosolekul osalejad. „Tegime järgmise aasta kalenderplaani ning kinnitasime eelarve. Kuulasime ka finantsaruannet,“ sõnas Ivo. „Unioon otsustas tagastada liitudele osa kümnisest – selle mõttega, et aidata liitudel katta järgmise aasta osalemist Euroopa pastorite kokkusaamisel. Teine summa sai eraldatud misjoniraamatute väljaandmise toetamiseks. Samuti otsustasime toetada peakonverentsi algatust Mission Refocus, mille kaudu meie divisjon kutsus üles, et iga unioon toetaks ühte Lähis-Ida teoloogiaüliõpilast.“

Aastakoosolekul anti tänuplaat Eesti liidu endisele noortetöö juhile Krõõt Lõbusale, kes täitis unioonis noortetöö koordinaatori rolli. Nüüd võttis selle töö üle Läti liidu noortejuht Jana Jansone. Lisaks temale on unioonis veel üks uus tööharu koordinaator: Läti liidu pastor Talivaldis Vilnis on nüüdsest uniooni pastorite ühenduste koordinaator.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat