Narkootikumid

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus kutsub iga üksikisikut ja rahvast üles koos tegutsema, et suruda maha ülemaailmne narkootikumiepideemia, mis õõnestab riikide sotsiaalset struktuuri ning tapab üksikisiku tasandil sageli oma ohvreid või viib nad kuritegelikule teele.

Seitsmenda päeva adventistid usuvad Piibli õpetust, et iga inimihu on „elava Jumala tempel“, mille eest peaks arukalt hoolitsema (2Kr 6:15–17).

Piiblil põhinev koguduse põhiuskumus nr 22 ütleb: „Lisaks piisavale treeningule ja puhkusele peaksime omaks võtma ka kõige tervislikuma toitumisviisi, mis võimalik. ... Kuna alkohoolsed joogid, tubakas ning ravimite ja narkootikumide vastutustundetu kasutamine kahjustab meie keha, peame neist hoiduma. ... Selle asemel tuleb meil tegeleda kõige sellega, mis toob meie mõtted ja keha Kristuse seatud korra alla, kes igatseb meie terviklikkuse, rõõmu ja headuse järele.“

Täisväärtusliku elu nimel innustavad seitsmenda päeva adventistid igaüht järgima elustiili, mis väldib tubakatooteid, alkohoolseid jooke ja narkootikumide kuritarvitamist.

Selle seisukoha andis välja peakonverentsi president Neal C. Wilson pärast nõupidamist Seitsmenda Päeva Adventistide ülemaailmse koguduse 16 asepresidendiga. Seisukoht avaldati juunis 1985. aastal peakonverentsi koosolekul New Orleansis Louisianas.

Jaga Facebookis
Info