Miks peaksin minema kirikusse?

Avaldatud 23.5.2017, tõlkija Marge Randlepp, allikas Meie Aeg

Pered võiksid kogeda suuremaid õnnistusi, mis tulenevad regulaarsest koguduses käimisest. Siin on seitse põhjust, miks on kirikuskäimine oluline nii täiskasvanutele kui ka lastele.

On hingamispäeva hommik, heliseb äratuskell. Kobad oma mugavast voodist välja ja kiikad laste tuppa. Nad magavad nõnda magusalt, ei tea, kas ikka maksab neid kirikusse minemiseks üles äratada? Kõik see kool ja trennid, kui tihti nad ikka saavad magada. Kuid südames tead, et peaksite koos kirikusse minema. Nii võtad ennast kokku ja ütled, et on aeg ärgata. Nad mõmisevad midagi vastu… sest ka nende voodi on äraütlemata mugav. Hakkab kauplemine.

Või...

On hingamispäeva hommik ja vajutad äratuskella kinni. Päike paistab eredalt ja päev tundub olevat täiuslik… et võtta ette matk mere äärde või mägedesse või siis hoopis mõni suusareis. Lastel oleks nii lõbus. Hakkad ratsionaliseerima: „Tegemist oleks pere kvaliteetajaga. Me peame koos rohkem rõõmustama ja lapsed saaksid ka paremini üles.” See tundub palju meeldivam kui puldist jutluse kuulamine. Tunned, kuidas tõmbud magnetina mägede poole. Kuid siis hakkab sinus rääkima see vaikne hääl: „Jutlustajat pole mägedes. Lapsed peaksid piibliõppest osa saama.” Nii tead, et võiksite kõik koos minna kirikusse.

Seitse põhjust, miks koos lastega kirikus käia

1. Üks kümnest käsust ütleb: “Pea meeles, et sa pead hingamispäeva pühitsema.” Kogudusekotta minemine näitab kuulekust ja Jumala austamist sellel pühal päeval. See on päev puhkamiseks oma tavapärasest tööst, et nautida osadust Jumala ja üksteisega.

2. Koguduses õpid, mida Jumal sinult ootab ja kuidas peaksid teisi kohtlema. Lapsed saavad seal paika oma moraalse kompassi.

3. Uuringud on näidanud, et lastel, kes regulaarselt koguduses käivad, on väiksem risk tarvitada alkoholi, tubakat, narkootikume või olla seotud kuritegevusega. Sellest peaks piisama, et võtta sisse koht kirikupinkides.

4. Koguduses osalemine viib sind kokku sarnast meelsust omavate inimestega. Suhtlemine usklikega aitab teil leida kestvaid sõprussuhteid teiste vanematega. Samuti pakub see lastele võimaluse leida sama maailmavaatega sõpru.

5. Kirikuelus osalemine pakub võimalusi teenimiseks – mitte vaid täiskasvanutele, vaid ka lastele. Kui lapsed õpivad teistest hoolima ja neil on võimalus osaleda koguduse poolt teenimist nõudvates projektides, õpivad nad tundma rõõmu oma vajadustest kaugemale vaatamisest.

6. Jutluste ja piiblitundide kaudu õpite, kuidas on teised minevikus läinud läbi elu raskustest. Nendest lugudest saate jõudu, kuid ka nendest lugudest, mida koguduseliikmed jagavad. Tänu neile seostele tugevneb usk.

7. See aitab teil elada õnnelikumalt ja tulemuslikumalt. Kui rajad oma elu moraalipõhimõtetele, mida kirikus õpetatakse, on suurem võimalus saavutada väärt eesmärke, mis muudavad su elu rikkalikumaks ja rahuldust pakkuvamaks.

Tee kirikus käimisest harjumus. Kui sellest saab iganädalane tava, tuleb see kergemalt. Tee ettevalmistused juba eelmisel õhtul, aidates lastel välja valida sobivad riided, käies õhtul pesemas ja valmistudes kirikusse minema terve perega. Saagu sellest rõõmus sündmus. Kui lapsed näevad, et vanemad naudivad kiriku tegevusi, järgivad nad suurema tõenäosusega vanemate eeskuju.

„Ning ärgem jätkem unarusse koguduse koosolekutel käimist, nagu mõnel on kombeks, vaid julgustagem üksteist — seda enam, mida lähemale näeme seda päeva jõudmas.” Hb 10:25

Gary Lundberg on lintsentseeritud abielu- ja suhteterapeut. Joy on kirjanik. Koos on nad kirjutanud lähisuhte-teemalisi raamatuid.

Kodulehekülg: 
http://garyjoylundberg.com

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat