Põhja-Ameerika divisjoni president sõnas, et Jumala teenimises ei ole haridus, talendid ja ordinatsioon otsustava tähtsusega

Avaldatud 28.10.2016, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Põhja-Ameerika divisjoni (NAD) president Daniel R. Jackson teatas, et tänavu on divisjonis rajatud üle 200 uue koguduse, ning kutsus üles iga adventisti osalema Jeesuse peatse tuleku lootuse levitamisel.

Jackson esitas oma ettekande NADi kuuepäevasel aastakoosolekul. Ta ütles, et inimese väärtust Jumala töös ei saa mõõta hariduse, talentide ega ordinatsiooniga.

„Ma ei hooli sellest, kas sa oled ordineeritud või mitte,” ütles Jackson kuulajaskonnale. „Kui sa oled Jeesuse oma isikliku Päästjana vastu võtnud, siis oled sa kõigekõrgema Jumala teeistuses.” Kõige olulisem, lisas ta, on see, et iga koguduseliige peab olema kaasatud.

„Pole oluline, kes sa oled, Jumalal on sinu elule kutsumus ja eesmärk,” ütles Jackson.

Jackson rääkis, et NADi inimesed on soovinud teada, kuidas misjonitöös tõhusamalt kaasa lüüa ja divisjoni juhtide töö on neil koosolekutel osaleda, et leida misjonitöö edendamiseks loomingulisi viise.

„Kui anda täiskasvanud inimesele tool, leiab ta kolm või neli erinevat viisi, kuidas seda kasutada,” ütles ta. „Laps leiab 40 eri viisi.”

Jacksoni sõnade järgi peaks iga adventist seoses misjonitööga meeles pidama nelja mõtet: mine inimeste juurde, Kristuse-keskne sõnum, lootus ja terviklikkus.

Inimeste juurde minemisest kõneledes ütles Jackson, et koguduseliikmed ei peaks palvetama ainult enda koguduse äratuse pärast, nad peaksid kaasama aktiivselt tervet oma kogukoda. Koguduseliikmete kaasamise kaudu saab kogudus jagada Kristuse-keskset sõnumit kõigile, kes nende ümber.

„Kui sa ei jutlusta Jeesusest, raiskad sa iseenda ja kõigi teiste aega,” ütles ta.

Koguduseliikmed peavad meeles pidama, et kogudusel on lootusesõnum, mis kasvab välja Ilmutusraamatu 14. peatüki kolme ingli kuulutusest. Need kolm inglit kuulutavad Jeesuse peatsest tulemisest.

Jackson sõnas, et adventkogudust eristab teistest Kristuse-keskne sõnum, mis rõhutab terviklikkust: füüsiline, vaimne ja vaimulik terviklikkus – seda saavad inimesed kogeda juba täna.

„Ma ei hooli sinu haridusest või talentidest,” sõnas Jackson. „Jumal saab kasutada kõiki.” Hiljem lisas ta: „Kõiki vajatakse. Kõik on kutsutud.”

Jackson väljendas NADi soovi palgata evangeeliumitööle rohkem naisi ning ütles, et iga koguduseliige peab kujundama ise oma arusaamise ordinatsiooni osas. Aga ta lisas, et NAD lähtub oma tegevuses peakonverentsi poliitikatest.

„Kui te olete kusagilt kuulnud, et me mässame, siis see ei ole üldse tõsi. See ei ole tõsi,” sõnas ta. „Meie rõhuasetus palgata rohkem naispastoreid kattub peakonverentsi tööpõhimõtetega.”

Jackson viitas seda öeldes ordineerimata naispastorite tööle, ütles NADi kommuikatsioonijuht Daniel Weber. Praegu on NADis tööl 5000 pastorit, neist 160 on naised. Järgmise kümne aasta jooksul läheb neist 5000 pastorist pensionile umbes pool.

Divisjon vajab uusi pastoreid, kuna suur osa pastoreid läheb pensionile ja kuna järgmise viie aasta plaan on rajada tuhat uut kogudust. Alates 2016. aasta jaauarist on rajatud 200 uut kogudust. Weber sõnas, et täpne arv on 203.

NADi territooriumil elab 1 231 006 adventkoguduse liiget, nad käivad koos 5493 koguduses ja 853 grupis. NADi peasekretär G. Alexander Bryant ütles, et 2015. aasta kasv oli 1,42%, mis võrreldes teiste piirkondadega maailmas on tema sõnul „väga väike”. Ent samas oli adventkoguduse kasv NADis üks suuremaid võrreldes teiste kristlike kogudustega samas piirkonnas.

Bryant lisas, et suur osa noori lahkub kogudusest. 33% koguduseliikmeist on lahkunud viimase kaheksa aasta jooksul – see arv on väiksem kui üleilmse koguduse 49%, kuid on sellegipoolest murettekitav.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat