Põhja-Ameerika divisjoni president kutsus divisjoni aastakoosolekul üles ühtsusele ja teenimisele

Avaldatud 1.11.2023

Põhja-Ameerika divisjoni (NAD) president G. Alexander Bryant ütles aastakoosoleku saadikutele, et nad on kutsutud olema ajakohased, nagu Jeesus oli omas ajas. „[Jumala] eesmärk on, et Tema kogudus tegutseks siin maailmas," ütles Bryant.

Bryant pidas jutluse pealkirjaga „Maailmas, kuid mitte maailmast". Ta rääkis, et Jumal palub meil olla ühtsed ja austada samas üksteise erinevusi. Jumal kutsub meid teenima, et edendada Tema kuningriiki. Jumal ei kutsunud meid teenistusse, et teha turvalisi asju, jätkas Bryant. „Mõned võivad seda nimetada sotsiaalevangeeliumiks – kuidas iganes te seda nimetada tahate, aga Jeesus teenis inimesi, kes olid jäetud ilma oma õigustest ja kes olid jäetud maha."

Bryant hoiatas aga, et kui kogudus püüab jõuda inimesteni uuenduslike meetoditega, võib kriitikat tulla ka kõige ootamatumast kohast. „Kas te olete tähele pannud, et mõned teie suurimad vastased ei tule mitte väljastpoolt, vaid pigem seestpoolt?“

Bryant märkis, et oma erilise töö teostamiseks maailmas peame jääma ühtseks. Me peame olema üks ihu nagu jüngrid. Ühtsus on see, mille poole me peaksime püüdlema. Kuid nagu Kristuse järgijad, hoiatas Bryant, peame ka meie austama üksteise individuaalsust.

„Ühtsus ei ole samasus. Ühtsus ei ole ühetaolisus. Ja see, mida Jeesus oma palves Johannese 17 ütleb, on, et Ta palvetab, et [jüngrid] oleksid üks, nagu Tema ja Isa on üks. Ühtsus on minu võime teid hinnata ja armastada just sellisena, nagu te olete, ilma et ma püüaksin teid enda sarnaseks muuta."

Kuigi me peame Kristuse järgijatena jagama armastust maailmas, mis on täis ebaõiglust, ei ole see, mida me teeme, alati populaarne ja me oleme avatud kriitikale – ka oma koguduse sees, tuletas Bryant meelde. Kuid nagu Kristus oma jüngreid õpetas, peame ka meie armastama tõrjutuid. Kristlaste ja seitsmenda päeva adventistidena on meile selge, et me oleme siin selleks, et teenida Jeesuse armastuses ja kaastundes.

„Me peaksime muretsema maailma olukorra pärast. Me peaksime olema mures inimese julmuse pärast. Me peaksime muretsema ühiskonna ebaõigluse pärast, me peaksime muretsema kodutute saatuse pärast, me peaksime muretsema kliima mõju pärast, me peaksime muretsema politsei jõhkruse ja laste väärkohtlemise pärast. Me peaksime muretsema õiguste kaotajate pärast, sest me oleme Jeesus maailmas."

Bryant rõhutas veel kord, et on keeruline jääda maailma. „Maailmas, kuid mitte maailmast" nõuab pidevat hindamist ja hinnangut meie positsioonile ja olukorrale maailmas. See on elamine dihhotoomias – [maailmas], kuid mitte osa sellest."

Bryant lõpetas, tuletades kõigile meelde, et Jeesus tuleb tagasi. Ja ainulaadne sõnum, mille Jumal seitsmenda päeva adventistide kogudusele andis, on kuulutada maailmale, et Ta tuleb tagasi. „Nii et olge ustavad," julgustas Bryant. „Pidage vastu. Jätkake võitlust. Jätkake võitlust, sest Jeesus tuleb varsti ja viib meid koju."

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat