Neli viisi, kuidas päästa abielu seksi puudumisest

Avaldatud 7.5.2016, allikas Meie Aeg

On erinevaid põhjuseid, miks abielus pole seksuaalsuhteid: pikad tööpäevad, kaugsuhe, lapsed või depression. Seksi puudumine ei tähenda kindlasti, et abielu on kaotanud oma väärtuse. Armastus on olemas, kuid erinevad olukorrad on viinud selleni, et olete oma abikaasaga intiimselt lahku kasvanud.

Põhjused, miks paar seksuaalselt lahku kasvab, on mitu: mõned naised tunnevad end pärast sünnitust oma keha pärast ebamugavalt, mõlemad abikaasad töötavad kaua ja selleks ajaks, kui nad koju jõuavad, pole armatsemiseks energiat; mõnes peres võtavad lapsed kogu aja ja jõu. Igal paaril on oma põhjused. Sellele vaatamata ei tasu oma abielu suhtes lootusetuks muutuda, isegi kui tavaliselt igapäevase seksimise asemel armatsete ülepäeva, aeg-ajalt või üldse mitte. Kuniks armastus on tugev, püüdke läita intiimsust, mis kord oli olemas. Allpool on neli soovitust selleks, kuidas päästa seks oma abielus. 

Rääkige

Lahenduse saavutamiseks on oluline hoida avatud kõik viisid suhtlemiseks. Mõte teema ülesvõtmisest võib ärevaks teha, võib tekkida kartus haavata oma kaasa tundeid. Püüa panna need hirmud kõrvale ja lähene oma kaasale, selgitades rahulikult ja lugupidavalt, kuidas sa ennast tunned. Paku välja ideid, kuidas võiksite seksi puudumise probleemi lahendada. Anna oma abikaasale teada, et tema pole põhjus, miks sa ei soovi seksida. 

Määrake endile kohtamine

Planeerige aega vaid endi jaoks. Võtke aega pärast tööd või nädalavahetusel, millal saad oma abikaasaga kõigest muust eemalduda. Korraldage romantiline õhtusöök või jalutuskäik, mil kohtled oma partnerit justkui oleksite oma esimesel kohtamisel. 

Süüdake intiimsus

Meenuta seda, mida ütlesid ja tegid siis, kui te alles kohtusite. Võib-olla oli see käest kinni hoidmine, omavahel helluste sosistamine, kätega läbi teise juuste kammimine või suudlemine päikeseloojangul. Kui sulle meenuvad need hetked, püüa neid momente taasluua ja tegutse sealt edasi. Kui sa oled kaugsuhtes, saada armsa sõnumiga romantiline kaart.

Otsige abi seksuaalnõustajalt

See võib kõlada piinlikult. Abielu­paarina ei pruugi te tunda end võhivõõrale oma sekselust rääkides mugavalt. Sellegipoolest võib professionaaliga rääkimine tegelikult aidata ja suunata teid probleemi juureni. Seksuaalnõustaja võib juhatada teid teemadeni, mille kaudu saate läita intiimsuse ja armatsemise oma abielus. Seksi puudumine ei tähenda, et teie vahel pole enam armastust. See tähendab, et te mõlemad peate leidma viise, kuidas taassüüdata omavahelist atraktiivsust. Lähene igale päevale kui esimesele, millal armusite.

Mayra Bitsko on vabakutseline kirjanik, raamatu A Second Chance (Teine võimalus) ja The Past Beckons (Möödunud kutsed). Tal on magistrikraad ärijuhtimine-raamatupidamises. www.mrsmbitsko.com.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat