Abielufestival kutsub abielupaare koos aega veetma

Avaldatud 4.3.2016, allikas Meie Aeg

19. märtsil toimub Tallinnas Misjonikeskuses (Narva mnt 51) kolmas abielufestival "Terve suhe", mille üks eesmärk on tuua ühe katuse alla Eesti kristlikud abieluteenistused ning neid messil tutvustada, aga ka luua võimalus abielupaaridel üheskoos abielu puudutavaid teemasid uurida ning koos aega veeta.

Abielufestivali korraldab Eesti Evangeelse Alliansi abielutoimkond, ettevõtmist toetab ka Eesti Kirikute Nõukogu.

Abielufestivali projektijuht, adventkoguduse peretöö juht Marge Randlepp sõnas, et festivalil püütakse luua õhkkond, kus abielupaarid saavad aega teineteisele pühenduda. Selleks on festivali raames erinevad töötoad, kuhu kutsutakse abikaasasid koos, sest igas töötoas on abikaasadel omavahel palju rääkimist.

„Sel aastal on seitse töögruppi, mis on kasvanud välja abielukursuse teemadest. Töötubasid viivad läbi paarid, kes on ise enne kursustel osalenud,” ütles Marge. Abielukursust nimetatakse ka abielu-ALFAks, see on üldkristlik abieluteemaline kursus, mille läbiviija ei pea Marge sõnul omama litsentsi. „Ma väga tahaksin, et abielukursus võiks toimuda igas koguduses. Meie liidus on kõigil pastoritel materjalid olemas, eraldi materjalid on nii koolitajale kui kursuslastele,” lisas ta.

„Kuigi valdkondi, millest suhe koosneb, on väga palju ja ühe päevaga neid läbi käia ei jõua, siis iga kursus pakub midagi,” ütles Marge. „Abielufestivali üks eesmärke on ka huvi tekitamine abielukursuse suhtes, et inimesed sooviksid kogu kursuse läbi teha.”

Abielufestival algab laupäeval, 19. märtsil kell 13.00, peaettekande teemal „Perekonna mõju – olevik ja minevik” peab adventkoguduse Eesti liidu esimees Ivo Käsk, seejärel on plaanis töögrupid ning õhtul kell 17.00 algab bankett. Tegevuste ajal on tagatud ka lastehoid ning toitlustuses pakutakse vaid taimetoitu.

Abielufestivalil osalemiseks on tarvis registreeruda. Seda saab teha 17. märtsini, õhtusele banketile saab registreeruda kuni 13. märtsini.  

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat