Adventkoguduse ülikool Argentiinas nimetati riigi esimeseks terviseülikooliks

Avaldatud 5.11.2014, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide kogudusele kuuluvat River Plate ülikooli Argentiinas Entre Ríoses auhinnati riigi tervisliku ülikooli sertifikaadiga. See kool on esimene kool, millele see Lõuna-Ameerikas asuv 42 miljoni elanikuga riik on sellise tunnustuse omistanud.

16. oktoobril toimunud pidulikul aktusel allkirjastasid ülikooli juhid ja piirkonna terviseametnikud dokumendi, mis kinnitab kooli ametlikku poliitikat. Ülikooli juhid ütlesid, et see tunnustus on 116-aastase organisatsiooni jaoks järgmine teetähis, mis peegeldab seitsmenda päeva adventistide koguduse ulatuslikku ja ennetavat lähenemist tervisevaldkonnas.

Pidulikul tseremoonial esindasid Argentiina terviseministeeriumi teiste seas ka piirkonna terviseprojektide koordinaator dr Maria Cristina Cipolla ja Entre Ríose tervisesekretär dr Hugo Cettour.

„See on väga oluline hetk: teie ülikool on meie riigis esimene, kellele selline tunnustus on omistatud,” ütles Cipolla enne dokumentide allkirjastamist. „Meie tegevus siin on sümboolne, sest me teame, et teie koolis tehtud töö ületab kõik formaalsused.”

Cettour ütles, et ta tundis kahekordset tänulikkust, kuna ta sai sellisel üritusel osaleda kodanikuna ja valitsuse esindajana.

„Me oleme aastaid muretsenud vajaduse pärast ennetada haigusi,” ütles Cettour. „Teie ülikool on nii siin piirkonnas kui kaugemal tuntud kvaliteetse terviseabi poolest, mida pakuvad nii tudengid kui juba lõpetanud inimesed.”

Ülikooli ametnikud pidasid dokumentide allkirjastamist staatuse teetähiseks, ent ülikooli õppeala asepresident Victor Armenteros selgitas, et see on ülikoolile ka suur vastutus.

„Uus staatus seab meile kõrgema lati, mille me peame ületama,” ütles Armenteros. Samas tunnistas ta, et saavutused ei sünni vaakumis ja et kool ja kogudus peavad edendama igakülgset tervisekäitumist.

River Plate ülikool rajati 1898. aastal Euroopast saabunud adventistidest immigrantde algatusel, ülikool asub pealinnast Buenos Airesest paari sõidutunni kaugusel. Aastakümneid on kool olnud tuntud misjonäride väljaõppekohana, paljud lõpetanud töötavad ka praegu misjonäridena kõikjal maailmas. Ülikoolis õpib üle 2500 tudengi 50 riigist, ülikool pakub 30 bakalaureuse- ja magistri- ning doktoriõppe õppekava reaalteadustes, äriõpetuses, haridus- ja teoloogiavaldkonnas.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat