Üleilmse koguduse terviseteenistus tuli välja uue vaimse tervise programmiga

Avaldatud 17.10.2023, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse peakonverentsi tervishoiuteenistus (AHM) käivitas 10. oktoobril, ülemaailmsel vaimse tervise päeval uue vaimse tervise algatuse „Meeles hoitud" (Reminded), et tegeleda ülemaailmse vaimse tervise kriisiga.

Juhtide sõnul hõlmab see algatus adventkoguduse propageeritavat terviklikku tervisekäsitlust. AHM algatas programmi eesmärgiga „pakkuda terviklikku vaimse tervise programmi, mis aitab tõhusalt rahuldada igas vanuses inimeste vaimseid vajadusi nii koguduses sees kui ka väljaspool", selgitab algatuse veebileht.

AHMi direktor Peter Landless rääkis peakonverentsi aastakoosolekul peetud ettekandes, kui oluline oli programmi avaldamine just sel päeval. „Meil on eesõigus jagada teiega selle imelise adventistliku tervisesõnumi tähtsust, mis meile on usaldatud ja mis on terviklik tervisesõnum, hõlmates keha, mõistust, vaimu, sotsiaalset ja emotsionaalset tervist," ütles Landless.

Torben Bergland, AHMi direktori asetäitja, täpsustas: „Programm on loodud selleks, et tuua maailma lohutust, lootust ja tervenemist. Sel moel lähtume tõesti Kristuse meetodi mudelist, strateegiast ja protsessist, kuidas tuua inimesi Kristuse juurde." Berglandi sõnul on programmi eesmärk laiendada tõelist kaastunnet, hoolitseda kannatajate vajaduste eest ja juhtida nad lõpuks Jeesuse, lõpliku lootuse ja lohutuse allika juurde.

Algatuse asutamine on kooskõlas ülemaailmse vajadusega tegeleda vaimse tervisega. Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) tunnistas 2012. aastal probleemi tõsidust, öeldes: „Ilma vaimse terviseta ei ole tervist." Eelkõige depressioon on tõusnud üleilmseks ohuks, kusjuures statistika näitab psüühikahäirete levimist, selgitasid tervishoiujuhid.

WHO soovitused, mis hõlmavad partnerlust usuorganisatsioonidega, peegeldavad uue algatuse eesmärki, lisasid nad. „Kasutades koguduse võrgustikku ja ressursse, püüab programm ületada lõhet vaimse tervise teenuste osas ning edendada mõistmist ja teadlikkust."

„Meeles hoitud“ keskendub muu hulgas ülemaailmsele levikule. „See, mida me täna tutvustame, on alles selle ressursi algus," ütles Bergland. „Meie eesmärk on, et see programm oleks järgmise aasta jooksul saadaval mitmes keeles. „Praegu on selle programmi lühifilmid saadaval Feliz7Play platvormil hispaania ja portugali keeles.

Bergland märkis ka ära, et videod tulevad YouTube'i ning luuakse sotsiaalmeedia leheküljed, taskuhääling, dokumentaalsari, tellitav vahendajakoolitus ning rohkem artikleid ja videoid. Kõik see annab tema sõnul olulise ülevaate vaimse tervise probleemidest, nagu depressioon, ärevus ja traumad.

Berglandi ütles, et programmil „Meeles hoitud“ on potentsiaali saada esimeseks platvormiks inimesele, kes ei ole varem kogudusega kokku puutunud. „See on meie eesmärk, et see oleks hea kokkupuutepunkt, mis tekitab soovi rohkema järele," ütles ta.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat