Maikuu Meie Ajas ja „Laupäeva õhtus”

Avaldatud 9.5.2014, allikas Meie Aeg

Mai Meie Ajas teeme tagasivaate Balti uniooni mai alguses toimunud peakoosolekule. Saab lugeda intervjuud Trans-Euroopa divisjoni presidendi Bertil Wiklanderiga, samuti uniooni endise presidendi Valdis Zilgalvise ning uue presidendi David Nõmmikuga. Oma mõtteid väljendab ka uniooni uus peasekretär Guntis Bukalders. Intervjuude rubriiki mahub veel detsembri alguses Eestis piibliseminaril esinenud adventkoguduse Piibliuuringute Instituudi direktori Artur Stelega, kes on ülemaailmse adventkoguduse peakonverentsi asepresident. Selle intervjuuga jõudsime ühtlasi piibliseminari lektorite intervjueerimise sarjaga lõpusirgele.

Rubriigis nimega Mitte ainult leivast mõtiskleb Tallinna I adventkoguduse pastor Toivo Kaasik armastuse ja jüngriks olemise teemal. Jätkame aprillis alguse saanud kadunud lamba lugu. Seekordses Lastekas on paberlille meisterdamise õpetus. Heino Lukk analüüsib Kirjakoha rubriigis inimese ja looma erinevusi ning sarnasusi. Terviserubriigist saab lugeda enesekontrolli teemal ning Kogemuste kotikeses jagavad inimesed oma läbielamisi ja kogemusi. Kasvamise rubriigis kirjutab Tiina Iskala väga südamliku loo oma poja ristimisest. Ajakirja võtab kokku Epiloog, milles Pille Põldaru kutsub üles enesedistsipliinile. Need ja teised teemad ootavad sind lugema ja kaasa mõtlema.

Meie Aega saab osta adventkogudustest üle Eesti või adventkoguduse e-poest.

 

Eeloleval hingamispäeval, 10. mail läheb algusega 19.00 Tartu adventkirikust eetrisse selle hooaja viimane „Laupäeva õhtu” – see on koguduse ja koguduseliikmete elu ning tegemisi kajastav saade, mis on alates oktoobrist advent.ee lehel eetris olnud kord kuus igal esimesel hingamispäeval. Kuna möödunud hingamispäeval oli Balti uniooni peakoosolek, siis lükati maikuu „Laupäeva õhtu” nädala võrra edasi.

Mai saates on esimene intervjuu Eesti koguduste liidu uue presidendi Ivo Käsuga, oma viimase sõnumi liidu presidendina annab kogudusele ka David Nõmmik, kes saatelõigu lindistamise ajal veel oli liidu presidendi ametis, kuid kes saate eetrissemineku ajal viibib uniooni presidendina juba Trans-Euroopa divisjoni kevadkoosolekul Londonis.

Mai saates veel: läheme Rein Kalmusega, kes on kirglik linnuvaatleja, loodusesse ning püüame aru saada, mis lind kuskil häält teeb; astume sisse Keila meeste saunaklubisse, vestleme Mervi Kalmuse ja Evelin Nõmmiku seltsis koguduse kaheksanda põhitõe – suure võitluse – teemal.

Kõik varasemad "Laupäeva õhtud" on üleval advent.ee videote galeriis. Hooaja viimane „Laupäeva õhtu” algab homme, 10. mail kell 19.00, vaadata saab aadressil live.advent.ee.

 

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat