AKELi tööliste koosolekust Tartus

Avaldatud 12.3.2014, autor Heino Lukk

11. märtsil oli Tartus AKELi pastorite ja teiste evangeeliumitööliste järjekordne kokkutulek. Külalistena viibisid sellel kokktulekul SPA Balti uniooni esimees Valdis Zilgalvis ja kommunikatsiooniosakonna juht Guntis Bukalders. Hommikupoolikul esines Valdis Zilgalvis, kes esmalt meenutas peakonverentsi poolt antud ülesannet viia kogudustes läbi liikmete audit. Tuleb ette olukordi, kus liikmete nimekirjas on inimesi, kes on oma usu kaotanud ja on tegelikult loobunud koguduseliikmeks olemisest. Neid ei peaks nimekirjas hoidma. Kedagi ei tohiks nimekirjast kustutada ka liiga kergekäeliselt. Teise piirkonda elama asunuid peab innustama üle minema oma elukohale lähimasse kogudusse. Mõnel pool on nimekirjade korrastamisel avastatud ka, et mõni liige on unustatud nimekirja kanda. Liikmete nimekiri peaks vastama tegelikkusele.

Teiseks rääkis ta, et kogudusetöö on meeskonnatöö, millesse peaks haaratama võimalikult kõiki koguduseliikmeid. Meie eeskuju on Jeesus, kelle lähimas rühmas, keda Ta oma töös kasutas, oli kolm jüngrit. Nendega oli Jeesus  kõige rohkem. Natuke laiem ring oli kaksteist jüngrit, siis oli rühm seitsmekümnest jüngrist ja lõpuks oli suur rahvahulk.

Pärast lõunat rääkis Guntis Bukalders kogukonna teenimisest. Suhetes kogukonnaga on kogudusel üldjoontes kolm võimalust. Esiteks kogudus lihtsalt paikneb kogukonnas. Teiseks on kogudus seal kogukonna jaoks. Kolmandaks tegutseb kogudus koos kogukonnaga (selles, milles võimalik).

Lõpuks rääkis Tallinna III koguduse pastor Ruslan Karlov natuke eelmisel pühapäeval Lasnamäel Lindakivi Kultuurikeskuses toimunud Anna Germani loomingu kontserdist, mille organiseeris SPA Tallinna III kogudus. Vaatamata sellele, et olukorra tõttu Ukrainas jäi kontserdil esinema pidanud Ukraina laulja tulemata, läks kontsert korda. Rahvast tuli kokku palju rohkem kui saal (256 kohta) mahutas, mistõttu väga paljud pidid pettunult lahkuma. Soovijaile jagati raamatuid koos kutsega kirikusse.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat