Liidu tööliste laagris arutati tulevikuplaanide üle

Avaldatud 22.8.2010, allikas Meie Aeg

17. kuni 19. augustini Pärnumaal Rannametsa puhketalus toimunud liidu tööliste suvelaagris vaadati tagasi peakonverentsile ja liidu peakoosolekule ning tehti plaane järgmiseks kolmeks aastaks.

Poolteist nädalat tagasi Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu presidendiks valitud David Nõmmik tõstatas oma sissejuhatavas sõnavõtus kaks peamist mureteemat: liikmeskonna langus ning keeruline majanduslik olukord. Oma järgmise kolme aasta visioonina nimetaski David liikmeskonna kasvu ning liidu rahaasjade tasakaalu saamist.

Pastorite poole pöördudes kutsus David iga koguduse karjast panema järgmise poolaasta sees kirja oma visioon koguduse järgmise kolmeaastase perioodi kohta. "Kuhu tahate, et teie kogudus liiguks ja areneks?" küsis David pastoritelt.

Liidu uus laekur Jaanus-Janari Kogerman tutvustas lühidalt liidu rahalist olukorda ning selgitas lähitulevikus kärbete tegemise vajadust. Laagri viimasel päeval läbi viidud rühmatöös kogus Jaanus liidu töölistelt ideid ja mõtteid, kuidas suurendada liidu sissetulekuid, et töö võiks senisest paremini jätkuda. Jagatud ettepanekud ulatusid kokkuhoiu suurendamisest kuni erinevate majandustegevusteni välja.

Balti unioonist osales seekordses laagris kommunikatsiooniosakonna juht Guntis Bukalders, kes käsitles pühaõhtusöömaaja temaatikat. Teemale süvitsi lähenedes innustas Guntis mõtlema selle teemaga seonduvatele sisulistele küsimustele, et suurendada Kristuse ohvrist osasaamise talituse tähtsust meie kogudustes.

Kuressaare adventkoguduse pastor Ivo Käsk pidas ettekande isikliku majapidamise teemal, tutvustades piiblitekste, mis käsitlevad rahaga ümberkäimist. Ivo rõhutas heategemise ja vaeste aitamise piibellikku tausta ning tõstatas aruka majapidamise ühe olulisima tunnusena võlgadest vabaolemise.

Tallinna I adventkoguduse pastor Toivo Kaasik ja Keila ning Rapla adventkoguduse pastor Marge Randlepp käsitlesid kahepeale teemat, mis oli pealkirjastatud „Mina, kogudus, ühiskond“. Toivo lähenes teemale rohkem teoreetiliselt ning avas läbi kirikuajaloo reformatsiooni ja konflikti mõisteid ning Marge kutsus osalejaid läbi rühmatöö arutlema selle üle, milline peaks erinevates situatsioonides olema meie suhe ümbritseva ühiskonnaga.

David tegi fotode saatel tagasivaate ka suve algupoolel USA-s Atlantas aset leidnud ülemaailmse adventkiriku peakoosolekule, jagades muljeid huvitavatest kohtumistest ja kuuldud sõnavõttudest.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat