Peakonverentsi aastakoosolek 2024: Ted Wilson: Jumal on ustav ja tahab, et meiegi oleksime ustavad

Avaldatud 15.10.2024

Jumal kutsub seitsmenda päeva adventistide koguduse juhte ja liikmeid üles olema Temale ustav, ütles peakonverentsi (PK) president Ted N. C. Wilson laupäeval, 12. oktoobril. Ta pidas kõne enam kui 340 PK nõukogu liikmele, kes osalesid 2024. aasta aastakoosolekul Silver Springis Marylandis Ameerika Ühendriikides. 10.–16. oktoobrini toimunud iga-aastane aastakoosolek hõlmab tööharude aruandeid, plaanide arutamist ning hääletusi 23-miljonilise konfessiooni projektide ja algatuste üle.

„Selles tänapäeva maailmas, kus väärtused pidevalt muutuvad ja moraalsed nõlvad on libedad, peame seisma kindlal pinnal, tuginedes Jumala Sõnale,“ rõhutas Wilson.

Tänavune aasta on adventistide kiriku jaoks eriline, sest möödus 150 aastat esimese ametliku misjonäri John N. Andrewsi ja tema perekonna saabumisest Šveitsi, mida Wilson rõhutas. „Meid on kutsutud järgima ustavalt seda hämmastavat eeskuju omakasupüüdmatust misjoniteenistusest, kus iganes maailmas me ka poleks,“ ütles ta. Wilsoni sõnul põhineb meie üleskutse ustavusele Jumala Sõnal ja Tema tõel. Temale tuginedes mõjutab meie ustavus meie elu kõiki praktilisi aspekte, rõhutas ta. 

„Elame ustavat kristlikku elu ja laseme Kristuse õiglusel toimida meis, et näidata elustiili, mis on täis jumalakartlikkust ja misjonimeelsust,“ ütles Wilson, lisades: „Tema õigluse kaudu saame näidata elustiili, mis koosneb piibellikest standarditest, tervisereformist, õiglusest, ustavusest Tema Sõnale kõigis asjades ning tegevuse ja käitumise lihtsusest.“

Wilson rõhutas ka seda, et me oleme kutsutud hoidma kinni Jumala poolt adventkogudusele kavandatud missioonist. „Me oleme eriline rahvas ... ainulaadne rahvas, kellel on ainulaadne sõnum,“ ütles ta nõukogu liikmetele ja neile, kes jälgisid teenistust internetis.

Seejärel laiendas Wilson mõtet, mida Jumala kutsumine endast kujutab. „Jumal kutsub meid üles olema ustavad Temale, Tema Sõnale, adventsõnumile ja kolme ingli sõnumi kuulutamisele, mis keskenduvad Kristuse õiglusele ja Tema kaunile kümnele käsule,“ ütles ta. Need käsud, lisas ta, näitavad, „et Tema iseloom põhineb Tema igavikulisel armastusel igaühe vastu“ ja et „see armastus näitab Kristuse keskset rolli meie elus ja Tema täielikku rolli meie päästmises“.

Jumala kutse on ka kutse misjonitööle, ütles ta. „Me peame olema osa ülemaailmsest liikmeskonnast, et jõuda kogu maailmani, öeldes Issandale: „Mina lähen.“.“ Selle jumaliku üleskutse raames rõhutas Wilson meie isiklike lugude jõudu, et luua suhteid ja jõuda inimesteni. „Meie kõigi isiklikke lugusid ja tunnistust tuleb jagada maailmaga, kui me tunnistame Jeesusest ja Tema päästvast jõust,“ ütles ta. Selle taustal rääkis Wilson, et osaledes hiljuti Loma Linda University Health'i (LLUH) juhatuse retriidil, kuulis ta tunnistust, mida ta soovis, et nõukogu liikmed kuulaksid. Ta kutsus lavale Giorgia Maghelli. Maghelli, Loma Linda ülikooli meditsiiniüliõpilane, rääkis, kuidas ta koges Jumala ustavust.

Maghelli, kes on sündinud Itaalias ja elanud Šotimaal ja Iirimaal, rääkis, kuidas ta tutvus adventkogudusega, esmalt YouTube’i videote kaudu, mis käsitlevad prohvetlust, ja hiljem Ellen White’i raamatute kaudu. 

Ta rääkis, kuidas „Patriarhide ja prohvetite“ raamatu alguslause „Jumal on armastus. Tema olemus, Tema seadus on armastus.“ kõnetas teda. „See tõmbas mind kaasa,“ tunnistas Maghelli. „See avas mulle täiesti uue maailma.“

Seejärel rääkis Maghelli, kuidas ta tutvus evangelist Mark Finley ja tema naise Teenie’ga ning hiljem Andi Hunsakeriga, adventistist arstiga, kes on praegu Adventist-Laymen’s Services and Industries (ASI) president. See oli teekond, mis viis ta lõpuks Loma Linda ülikooli, kus ta õpib, kuidas kasutada adventistide tervishoiusõnumit kannatuste leevendamiseks. „Õnnistused ja imed on olnud peaaegu liiga suured, et neid mõista – need täidavad mind aukartuse ja tänulikkusega,“ ütles Maghelli.

Oma sõnumi lõpus tuletas Wilson nõukogu liikmetele ja neile, kes jälgisid teenistust internetis, meelde, et Jumal on andnud meile kõik, mida meie päästmiseks vaja on. Seega „kõik, mida on vaja, on see, et me oleksime ustavad Tema viimase päeva lootuse, hoiatuse ja lunastuse sõnumi kuulutamisel“. Ta tsiteeris adventkoguduse kaasasutajat Ellen White’i, kes kirjutas raamatus „Valitud sõnumid“: „Jumal on meid kui rahvast kutsunud olema eriline aare. Ta on määranud, et Tema kogudus maa peal seisab täiesti ühtsena vägede Issanda Vaimus ja nõuandes kuni aegade lõpuni“ (2. raamat, lk 397).

Wilson lõpetas üleskutsega igale kogudusejuhile ja -liikmele, et nad ühineksid temaga nendes püüdlustes. „Kas te olete valmis osalema ülemaailmses kõigi liikmete kaasatuses Jumala sõnumi jagamisel?“ küsis ta. „Teie olete valitud misjoniks ja kutsutud olema ustavad... Jumal õnnistagu igaüht, kes te olete Temale ustavad. Maranatha!“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat