Pärli grupist sai väikekogudus

Avaldatud 26.9.2024

Möödunud laupäeval, 21. septembril 2024 toimus Tallinnas pidulik jumalateenistus, mille käigus  sai Pärli pistiku grupist organiseeritud Pärli väikekogudus. 

Pärli kogudus alustas oma teekonda veidi enam kui kaks aastat tagasi, läbides olulise ettevalmistusetapi, mida nimetatakse inkubatsiooniperioodiks. Pärast seda tegeles grupp veel aasta aega misjoniprojektidega ja viis läbi oma jumalateenistusi. Nüüd, olles ametlikult kogunud oma nimekirja 15 koguduseliiget (enamasti Tallinna kesklinna venekeelsest kogudusest), sai grupp uue staatuse. Väikekoguduse organiseerijaks oli Ivo Käsk. Kohal viibis ka Balti uniooni esimees ja ühtlasi Tallinna kesklinna venekeelse koguduse pastor David Nõmmik, kes õnnitles gruppi uue staatuse puhul. 

Viimase aasta jooksul on Pärli kogudus vastu võtnud uusi koguduseliikmeid, kes on liitunud ristimise kaudu, samuti sõpru, kes osalevad aktiivselt koguduse elus. Aasta jooksul on Pärli kogudus pidanud üle vaatama ka oma sihtrühma, nihutades fookuse noortelt peredele, kellel on lapsed. Lapsi on koguduses pea sama palju kui ametlikke liikmeid. Pärli kogudus usub, et lapsed on koguduse täisväärtuslik osa, ja seepärast on ka jumalateenistused üles ehitatud nii, et tähelepanu pööratakse võrdselt nii lastele kui ka täiskasvanutele. 

Mitmeid misjoniprojekte viib Pärli kogudus läbi koostöös Tallinna kesklinna venekeelse kogudusega, mis annab täiendavaid ressursse ja võimaluse tõhusamalt evangeeliumi sõnumit Tallinna venekeelse elanikkonnani viia. 

Pidulik jumalateenistus oli väga meeldejääv, soe, hubane ja vaimulikult rikastav. Kuigi osa peresid jäi sellel sügisperioodil haigeks ega saanud osaleda, olid tänu külalistele kõik saalis olevad kohad täidetud ja Jumala armust ei pidanud keegi vahekäikudes seisma.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat