21. septembril oli üleilmne rajaleidjate päev

Avaldatud 23.9.2024

Hingamispäev, 21. september oli üleilmses adventkoguduses rajaleidjate päev. Rajaleidjad on adventkoguduse laste- ja noorteorganisatsioon, mis tegutseb kohalike koguduste tasandil, kuid kord aastas saadakse kokku askeldajate ja/või rajaleidjate laagris ja iga nelja aasta tagant divisjoni rajaleidjate camporee’l. Seekordne rajaleidjate päev kandis motomõtet „Koos Jeesusega laagris“.

Loe tänavuse askeldajate laagri kohta siit. 

Loe tänavuse rajaleidjate laagri kohta siit. 

Rajaleidjate päeval saavad askeldajad (6–9-aastased lapsed) ja rajaleidjad (10–15-aastased lapsed) näidata kogudusele, mida nad on möödunud aastal õppinud, esitada koguduse ees rajaleidja tõotust ja askeldajate või rajaleidjate hümni.

Seekordsel rajaleidjate päeval Viljandis võeti rajaleidjate hulka vastu neli senist askeldajat, kellele Viljandi rajaleidjate juht Eric Richard Kogerman pani askeldajate räti asemel kaela rajaleidjate kaelaräti. Samuti palvetati kõigi rajaleidjate ja askeldajate eest. Eesti liidu rajaleidjate juht Jaanus-Janari Kogerman pidas jutluse sellest, kuidas Jeesus kutsub meid üles Teda otsima ja kuidas Tema ise seisab meie südameukse taga ja ootab, et me Ta oma ellu sisse laseksime.

Viljandi koguduse jumalateenistust saab vaadata siit. 

Ka seekordne veebijutlus keskendus rajaleidmisele – Tartu koguduse rajaleidjate õpetaja Kaile Tuvi rääkis laagrielevusest ja sellest, kuidas ka Jeesus igatseb meiega laagerdada, aga mitte ainult ühe nädala askeldajate või rajaleidjate laagris, vaid kõndida koos meiega kogu meie elu.

Rajaleidjate päeva veebijutlust saab vaadata siit. 

 

Ka Võru adventkoguduses tähistati rajaleidjate päeva teemakohase teenistusega ning võeti vastu üks uus rajaleidja. Rajaleidjate juhendaja Võrus, Rael Kaasen, ütleb, et lisaks sellele noormehele on meil veel kaks uut usinat osalejat, kuid nemad ei saanud perekondlikel põhjustel seekord teenistusel viibida.

Pilte Võrust:

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat