Türi kogudus pakkus linna sünnipäeval raamatuid

Avaldatud 4.7.2024, autor Pille-Riin Kaaver

Teisipäeval, 2. juulil, tähistas Türi linn oma 98. sünnipäeva traditsiooniliselt aedlinnakohvikute päevaga. Esimest korda kutsuti linlasi üheks päevaks omanäolisi kohvikuid avama aastal 2011, linna 85. sünnipäeva puhul. Aedlinnakohvikute korraldamisest on saanud traditsioon, mis meelitab Türile külastajaid kaugemaltki.

Alates aastast 2013 on Türi adventkogudusele saanud tavaks linna sünnipäeval avada koguduse aias vaimuliku kirjanduse lett, olgu siis Raamatukohviku raames või raamatupaviljonina möödujatele mõeldes. Mõnelegi külastajale on see kujunenud ootuspäraseks sündmuseks, kus täiendada oma lugemisvara, ja mõnegi jaoks on see täiesti uus võimalus. 

Inimesi liikus sel päeval Türi mõttes tavatult palju. Kuigi kõik ei olnud raamatust huvitatud, oli rõõmustavalt palju toredaid kohtumisi. Hommikul, alles paviljoni üles seadmise ajal, tervitasid meid rõõmsalt tuttavad koerajalutajad, kes juba 9. juuni hommikul olid omandanud raamatu. Pärast jalutuskäiku said komplekti “Elav usk” omanikuks. 

Samuti võib näiteks tuua kohtumise ühe naisterahvaga, kes enda sõnul vaimulikku kirjandust meeleldi loeb. Leti juures köitis tema pilku “Ajastute konflikti” sarja kuuluvate raamatute ühtne kujundus ja huvitatud inimene lahkus sarja kõigi viie raamatuga. 

Või üks noor pereisa, kes tundis huvi kaugelt rohkem kui ühe trükise vastu. 

Päeva viimase külastaja kutsus leti juurde koguduseliige, kelle nimi, nagu hiljem vestlusest selgus, erines vaid ühe tähe poolest kutsuja nimest. Tore avastus ja soe meenutus viis soovini kindlasti mingi raamat endaga kaasa võtta. 

Omavahel sai meenutatud veel ka lugu juunikuust, kui raamatuleti taga olnud koguduseliige sai hüva nõuga olla abiks noorele naisele, kes soovis kasutada tänavanurgal seisvat elektrilist tõukeratast, mis paraku oli vigane. Tänama tulnud naine võttis endaga ka raamatu. 

Selliseid kohtumisi jagasid mitmed raamatupaviljonis abiks olnud inimesed. Raamatupaviljon oli külastajatele avatud kell 9:00-18:00 ja selle ettevõtmise tegi võimalikuks enam kui kümne oma inimese valmidus veeta ühe- või kahekaupa meeldiv tund või paar inimestega kohtudes - aitäh! Ja ülim tänu Jumalale ilusa ilma ja sõbralike inimeste eest, kes kokku võtsid kaasa üle 100 trükise.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat