Emadepäeva jumalateenistus Tallinna I koguduses

Avaldatud 17.6.2024, autor Sarah Kivinurm

11. mail külastas Kompassi kogudus Tallinna esimest adventkogudust, kes on Kompassi kogudusele kui emakogudus. Emadepäeva puhul teeniti ühiselt Jumalat ja mõeldi eriliselt emadele ja emaks olemisele, kogudusele kui suurele perele, kus lapsed kasvavad ühise hoole all. Koostöös valmistati ette südamlik jumalateenistus, millesse panustasid paljud muusikud ning lapsed ja suured, kes laulsid või lugesid luulet.

Teenistuse muutis veel erilisemaks võimalus olla tunnistajateks imearmsa Johann Schönbergi õnnistamisele. Väga eriline on näha, kuidas kogudustesse sünnib lapsi ning nad tuuakse Jumala kätte ja kogudusepere juurde eriliseks ühiseks õnnistuspalveks. Selliselt saab kogudus olla lähedal ja toeks ka lapsevanemateks kasvamise teekonnal.

Oma sõnaga julgustas ka pastor Olavi Laur kõiki oma peredele mõtlema. Väärtustama ja head nägema oma emades, kes ka ei ole alati ideaalsed või ei käitu vastavalt meie ootustele. Sellest hoolimata on emad laste jaoks kõige olulisemad inimesed maailmas. On suur õnnistus ja eesõigus omada ema ning tunda ema armastust.

Pärast teenistust jätkus osadus ühisel lõunasöögil. Lisaks koos söömisele ja jutuajamisele said koguduse pastori Lauri üleskutsel jagada oma kogemusi ja eredamaid hetki emade ja Jumalaga. Mälestusi jagati nii lapsepõlvest kui ka täiskasvanueast.

Emad on meile suureks eeskujuks ja õpetajaks. Mida vanemaks laps saab, seda enam mõistab ta ema väärtust ja tähtsust. Väärtustagem ja hoidkem igaüks oma ema. Kui vaja, siis ka andestage neile ning kasvagem kõik koos Jumala kallihinnaliste lastena.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat