Balti uniooni juhtivametnikud valitud

Avaldatud 7.6.2024

7. juunil valisid peakoosoleku saadikud Seitsmenda Päeva Adventistide Balti Uniooni peasekretäriks järgmisel tööperioodil Līvija Baltrušaite-Karzone ja laekuriks (finantsjuhiks) Jaanus-Janari Kogermani.

Līvija Baltrušaite-Karzone töötas seni Liepaja ja Priekule adventkoguduste pastorina ning on ka adventistide Läti liidu juhtkonna liige.

Jaanus-Janari Kogerman on täitnud adventistide Eesti liidu laekuri ülesandeid alates 2010. aastast ning 2019. aastast valitud ka Balti uniooni laekuriks. 

Valiti ka Seitsmenda Päeva Adventistide Balti Uniooni nõukogu koosseisus:

David Nõmmik (esimees), Līvija Baltrušaite-Karzone (sekretär), Jaanus-Janari Kogerman (laekur), täiendavalt ameti poolest Imants Ģipslis (Läti liidu esimees), Daumands Sokolovskis (Läti liidu peasekretär), Dāvis Priede (Läti liidu laekur), Aleksandr Tsugai (Eesti liidu peasekretär), Valius Eičinas (Leedu liidu esimees), Algimantas Jankevičius (Leedu liidu peasekretär) ning Lolita Gudaitė (Leedu liidu laekur), Jana Jansone (tööharu juht Lätist), Agris Berzins (pastor Lätist) ja valitud liikmed Heli Tammemägi, Rain Siim, Ramute Baltadone-Čendlere, Maris Melngalvis, Nijole Bareikiene, Laima Hibnere. Ka järgmine Eesti liidu esimees on ameti poolest uniooni nõukogu liige. 

Saadikud otsustasid muuta ka Balti uniooni põhikirjas toodud tööperioodi neljale aastale, sarnaselt kohalike liitude tööperioodidega. See muudatus aitab kaasa ka suuremale koostööle, sest just liitude juhid on oluline osa uniooni juhtimisest. Samal põhjusel otsustati korraldada järgmine uniooni peakoosolek 2027. aastal, sest Läti ja Eesti liidud peavad oma peakoosolekut just siis ja kutsuti üles ka Leedu liitu korraldama oma peakoosolekut just 2027. aastal.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat