Vanamoodne raadiotöö on Itaalias ikka veel oluline

Avaldatud 13.5.2024, autor Roberto Vacca, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse raadiotöö Itaalias on tänu Adventist World Radio’le (AWR) pika traditsiooniga.

Esimene täiskohaga adventkoguduse juhitud FM-raadiojaam Euroopas avati 1. detsembril 1979. aastal Firenzes. Ja see oli alles algus, sest sealt edasi on raadiovõrk arenenud ja katab nüüdseks märkimisväärse arvu Itaalia linnu nii FM-sagedustel kui ka digitaalringhäälingu, satelliidi ja internetiülekannete kaudu.

Huvitav tõsiasi on, et piiblikursust – mis mängib raadioteenistuses olulist rolli – juhib Silvia Vadi, pastor, kes on ühe esimese Itaalias ristitud koguduseliikme tütar. Tema vanemad liitusid adventkogudusega Firenze raadioteenistuse otsese tulemusena. Firenze stuudio üks regulaarsetest kõnelejatest, Claudio Coppini oli varem sama raadiojaama kuulaja, enne kui ta paar aastat tagasi kogudusega liitus.

Ka praegusel ajal on vanaaegsed raadiosaated olulised. Kuulsad lühilaineprogrammid, mis olid nii aktuaalsed külma sõja ajal, võivad mängida olulist, kuigi piiratud rolli ka tänapäeval.

Itaalia adventraadiojaam saab igal nädalal keskmiselt 15 e-kirja mõningate kommentaaridega programmi sisu kohta. Oleme märganud, et meie kuulajad on väga huvitatud programmi esimesest osast, kuid paljud neist jätkavad kuulamist kuni tunni lõpuni (programmi teine osa on tavaliselt rohkem usule orienteeritud).

Nagu enamik lääneriikidest, on ka Itaalia üha enam sekulariseerunud riik, kus religiooni peetakse oluliseks mineviku pärandiks, kuid millel on väga vähe tähtsust Itaalia rahva praeguste vajaduste ja lootustega. Pühapäevaprogrammi Facebooki-lehekülg on aga jõudnud 3100 jälgijani, kes on väga aktiivsed ja postitavad palju videoid ja sõnumeid meie programmi kohta.

See programm on võimalik tänu AWRi pühendumisele pakkuda rahvusvahelist teenust lühilainel, aga ka tänu mitteadventistlike inimestele, kes töötavad koos meiega ilma rahalise tasuta ainult sellepärast, et nad on raadiofännid.

Erinevate ringhäälinguliikide vahel ei ole mingit konkurentsi; need kõik on vahendid Jumala käes, et jõuda inimesteni seal, kus nad elavad, nende kodus, autos, nende hobide ja erinevate huvide kaudu. Aidaku Jumal meid meie ülesandes, et tuua rahu maailma, mis igatseb lootust ja tähendust.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat