Hommikvalveraamat 2024 vaatleb mäejutlust

Avaldatud 5.12.2023

2024. aasta hommikvalveraamat kannab pealkirja „Jalutuskäik Jeesusega õndsakskiitmise mäel” ning selle autor on George R. Knight.

Selle raamatu kaudu soovib autor ühe aasta jooksul anda edasi mäejutluse mõtteid ja põhimõtteid, ütles raamatu toimetaja Edna Tuvi. Teemad on jagatud seitsmeks sammuks: kristlase iseloom, kristlase mõju, kristlase õigus, kristlase vagadus, kristlase eesmärgid ja prioriteedid, kristlase suhted ning kristlase pühendumine.

See hommikvalveraamat ilmub kahes jaos: esimene osa esimeseks poolaastaks ja juulist uus osa. „I poolaasta raamat jääb pooleli neljanda sammu keskel ja jätkub teises osas,“ sõnas Edna ja lisas, et teemad ei ole piiratud kuude ega kuupäevadega, vaid lõpevad siis, kui teema otsa saab.

Toimetaja tänab abi eest Tiina Toomet, Marion Kerešit ja Ilmar Valbi.  Hommikvalveraamatut „Jalutuskäik Jeesusega õndsakskiitmise mäel” saab osta koguduse e-poest või kohaliku koguduse raamatuletist. I osa jõuab müüki detsembri lõpus, II osa juunis. Kahe osa hind kokku on 12 eurot ning see makstakse ära ühe korraga.

Raamatu sissejuhatus

Paar sõna kaasteelistele

Tere tulemast jalutuskäigule! Sel aastal veedame 365 päeva, kõndides koos Jeesusega õndsakskiitmise mäel. Erinevalt teistest hommikvalvetest, mis enamasti käsitlevad kogu Piiblit, keskendume seekord vaid mäejutlusele, uurides kõiki salme, mida Matteuse 5.–7. peatükis on kokku 111. Igapäevaseks mõtiskluseks on küll enamasti kasutatud salme mujalt Piiblist, kuid kõik need puudutavad teemasid, mida Jeesus käsitles mäejutluses.

Mäejutlus on ideaalne uurimismaterjal igaks päevaks terve aasta jooksul, kuna see puudutab peaaegu kõiki kristliku elu ja usu aspekte ja asetab need evangeeliumi raamistikku.

Mäejutluse kohta on kirjutatud lugematul hulgal raamatuid, kuid ma leidsin, et eriti hästi sobivad hommikvalves kasutamiseks järgmised neli raamatut: Ellen White´i „Thoughts From the Mount of Blessing“ („Mõtted õndsakskiitmise mäelt“), D. Martyn Lloyd-Jones’i kaheköiteline „Studies in the Sermon on the Mount“ („Uurimusi mäejutlusest“), Frederick Dale Bruner´i „Matthew: The Christbook“ („Matteuse raamat Kristusest“) ja veel mõni mäejutlust käsitlev raamat William Barclaylt. Neile, kes esimest evangeeliumi sügavamalt uurida tahaksid, soovitaksin enda kirjutatud raamatut pealkirjaga „Matthew: The Gospel of the Kingdom“ („Matteuse kuningriigievangeelium").

Käesoleva väljaande ettevalmistamine oleks olnud võimatu ilma mu sekretär Bonnie Beresi oskusliku abita. Suur tänu!

George R. Knight
Berrien Springs, Michigan
George R. Knight on Andrewsi Ülikooli emeriitprofessor

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat