Juuni Meie Ajas

Avaldatud 8.6.2023

Seekordne ajakiri on tavapärasest mahukam, kuna koondab endasse meie koguduse 41. peakoosoleku kõik aruanded. Möödunud peakoosolek toimus nelja aasta eest ning aruanded kajastavad möödunud tööperioodil tehtut.

Aruannete sektsiooni avab liidu esimees Andres Ploompuu, kes kirjutab: „Kuidas on meil misjonikultuuriga täna? Kas oleme paremas olukorras? Oleme misjonimeelsem kogudus? Kas meie evangelismikultuur on paranenud? Sellele küsimusele peab igaüks ise vastama: seda nii individuaalsel kui ka koguduse ja kogukondlikul tasandil. Kuid mingisuguseid järeldusi saame siiski ka kollektiivselt teha.” Andres jätkab ülevaatega koroonaajast ja koguduste rajamisest ning tõdeb: „Täna on Tallinnas juba viis koguduslikku kogukonda: kaks eestikeelset kogudust, kaks venekeelset kogudust ja üks rahvusvaheline kogudus.”

Kõiki aruandeid saab lugeda ka siit. 

Lisaks koguduse elu peegeldavatele aruannetele on ajakirjas siiski ka teisi jutte. Mariana kirjutab, miks korraldati möödunud aastal Valgas noorte suhteseminar: „Õpetades noortele, milline on jumalakartlik abielu, on meie eesmärgiks noorte õnn ja heaolu. Seepärast korraldati 2022. aasta septembris Valgas seminar „Eesmärgiga suhted“. Tundsime vastutust näidata järgmisele põlvkonnale paremat teed.” 

Seekordses intervjuus same tuttava(ma)ks Kuressare koguduse vanema Raimu Kurisega, kes räägib enda kogudusevanemaks saamisest ja praegustest mõtetest selle rolli kohta koguduses. „Vastutust ei pea kartma,” ütleb Raimu ja mõtiskleb: „Jaa, see ei ole auamet, see on tegelikult suur vastutus, aga ei pea kartma vastutust. Saab õppida. Peabki õppima. Väga tähtis on mitte olla üleolev, vaid vastupidi – kõik on õpilased. Jumala Vaim juhib kõiki inimesi, aga kogudusevanemat võiks ja peaks Ta rohkem juhtima, et ta oleks milleski üle.”

Külli kirjutab pererubriigis sisemisest ilust ja eneseanalüüsist: „Kui mina suudan jääda rahulikuks olukorras, kus laps ei suuda, siis ta näeb, et see on võimalik. Kui vanem näitab oma elu ja käitumisega, kuidas on hea elada ja mida on hea teha ning mida mitte, siis on suur tõenäosus, et laps(ed) kasvavad selle eeskuju järgi.”

Ajakirjas on veel Silmatera lastele, kogemuste kotike, Jeesuse kõneluste lugu ja Karini epiloog, mis seekord kõneleb Jumalaga isekeskis seletamisest.

Ajakiri on seekord peakoosoleku ajal kõigile tasuta. Peakoosolek algab reedel, 9. juunil Jõhvi adventkirikus, pidulik hingamispäev on 10. juunil Jõhvi kontserdimajas, ning peakoosolek lõpeb pühapäeval, 11. juunil. Hingamispäevastest jumalateenistustest tehakse ka otseülekanne

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat